Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

15 septembrie 2024

VIDEO Români din diaspora, șocați de prețurile din România: 'E ceva de groază! Mai scump decât în Italia sau Dubai!'

Un cuplu de români, stabilit în Italia, a rămas șocat de prețurile din supermarketurile din România. Românii din diaspora au cumpărat câteva produse uzuale și au rămas uimiți de câți bani au scos din buzunar pentru coșul minim.



În ultima zi petrecută în țară, familia de români a achiziționat produse care nu se găsesc în Italia, evidențiind prețurile acestora. Într-un videoclip intitulat „Prețuri Șoc în România, mai scump ca în Italia...”, românii au prezentat diverse produse cumpărate, precum un bax de apă plată Bucovina, la 4 lei pentru o sticlă de 2 litri, un șampon (26 de lei), două periuțe de dinți (14 lei fiecare), bețișoare de urechi (6 lei) și o rolă de hârtie (8 lei). 

Au mai cumpărat bere fără alcool (17 lei pentru patru doze), lapte (2 litri la 15 lei) și brânză (54 de lei bucata). Alte achiziții au inclus detergent de vase manual (26 de lei) și usturoi (6,9 lei). În total au lăsat la casa de marcat 707 lei.

„Nu am cumpărat din România pentru că e mai ieftin, ci pentru că în Italia nu se găsește”, explică familia în videoclip.



„Vrem să facem un coș alimentar rapid, în câteva minute, să vă arătăm ce cumpărături facem. Am luat un bax de apă plată Bucovina, 4 lei sticla de 2 litri. Am luat și un detergent Ariel de 7 kg, pe care am dat 88 de lei. Tot așa, am luat două cutii de detergent capsule Ariel, 36 de spălări, pentru 85 de lei. Dacă vă întrebați de ce luăm Ariel din România, nu este pentru că e mai ieftin, ci pentru că în Italia nu se găsește. Am mai luat două vopsele, una de 16 lei și una de 30 de lei, un șampon de 26 de lei, două periuțe de dinți de 14 lei fiecare, bețișoare de urechi de 6 lei și o rolă de hârtie care costă 8 lei. Am mai luat și bere fără alcool, 17 lei pentru patru doze. Lapte Zuzu, 2 litri la 15 lei, și brânză Hochland, telemea de vacă, 54 de lei bucata. Fairy, 26 de lei, iar în Italia nu se găsește, doar varianta pentru mașina de spălat vase. Picant fix, am luat trei, la 2,6 lei fiecare. Delikat, pachet de 200 de grame, 7,6 lei, și usturoi, 6,9 lei. În total, 707 lei.”, spun în înregistrarea video cei doi cumpărători, potrivit StiriDiaspora, citează știripesurse.ro

„E ceva de groază! Totul este scump. Lăsăm toți banii la magazin”


Reacțiile românilor nu au întârziat să apară, mulți comentând că prețurile din România sunt foarte ridicate, în timp ce alții au subliniat că, deși produsele sunt scumpe, salariile din România nu sunt la nivelul celor din alte țări europene: „E ceva de groază! Totul este scump. Lăsăm toți banii la magazin.”, „E scump în România, ce să facem, ne descurcăm cum putem.”, „Per total, în România e mai scump ca în Italia sau Dubai. Salariile nu sunt nici pe aproape și să nu mai zic câtă hoție există la noi. Plus, ce taxe o să vină peste noi după alegeri, vai de noi!”, „Mie mi se pare scump în România. Chiar nesimțit de scump în cazul unor produse. Apa la 4 lei sticla (4,5 lei dacă socotești și ambalajul) este mai scumpă decât în Paris. Am văzut roșii românești în Carrefour, în București, la același preț cu roșiile aduse din Olanda. Și nu cred că roșiile românești mai sunt bio.”

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts