Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

14 septembrie 2024

Un nou drum expres în România! Va lega două orașe importante! Șoferii așteptau cu sufletul la gură!

Un nou drum expres în România! Va lega două orașe importante! Șoferii așteptau cu sufletul la gură! Veste bună pentru șoferii din România: un nou drum expres va conecta două orașe importante din estul țării. Această șosea, așteptată de mulți ani de cei care tranzitează zona, a fost lansată recent în licitație de Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR).


Drumul expres va avea o lungime de peste 70 de kilometri și va necesita o investiție de un miliard de euro, finanțată din fonduri europene. Este vorba despre tronsonul Focșani-Brăila, care va măsura 73 de kilometri și va lega Autostrada Moldovei (A7) de Podul peste Dunăre de la Brăila, Drumul Expres Brăila-Galați (DEx 6), Tulcea și Constanța. Acesta va fi cel mai lung tronson de drum de mare viteză construit în cadrul unui singur contract de infrastructură mare, lansat de CNIR.

Directorul General al CNIR, Gabriel Budescu, a explicat că proiectul a fost scos la licitație într-un singur lot pentru a optimiza execuția șantierului, având în vedere criteriile specifice zonei de câmpie și sursele de materiale necesare. Deși va fi un singur contract, viitorul antreprenor va avea posibilitatea de a deschide treptat segmente din drum.

Durata de proiectare este estimată la șase luni, iar construcția propriu-zisă va dura 36 de luni. Drumul va dispune de două benzi pe fiecare sens, acostament consolidat, parapete de beton New Jersey la mijloc, șase noduri rutiere, 57 de pasaje și poduri, și va fi protejat de perdele forestiere pe 155 de hectare, pentru a împiedica acumularea zăpezii pe carosabil.

Drumul va fi împărțit în trei loturi:Lotul 1: 28,3 kilometri, de la nodul rutier Focșani – Autostrada A7 până la Măicănești.
Lotul 2: 37,6 kilometri, de la DJ204B până la DJ255A.
Lotul 3: 7,7 kilometri, de la nodul rutier Siliștea până la Podul peste Dunăre de la Brăila/Galați – Tulcea.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts