Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

15 septembrie 2024

Prăbușirea super-miliardarului României. Cu câți bani a mai rămas Sorin Ovidiu Vîntu după scandalurile și problemele din ultimii ani

În urmă cu aproximativ două decenii, Sorin Ovidiu Vîntu era unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din țara noastră. El era prezent pe primele locuri în topurile celor mai bogați români, averea sa fiind estimată între 1 și 2 miliarde de dolari. 



Din cauza problemelor pe care le-a avut cu legea de-a lungul anilor, Sorin Ovidiu Vîntu a înregistrat pierderi majore, ajungând ca în prezent să aibă o avere cu mult mai mică decât în anii săi de glorie. În anii 2000, Sorin Ovidiu Vîntu era unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din România. Astfel, în anul 2007, potrivit top 300 Capital, averea sa era estimată la 2,1-2,3 miliarde de dolari.

La un moment dat, Sorin Ovidiu Vîntu deținea nu mai puțin de 50 de off-shoruri care controlau aproximativ 700 de firme din România, Moldova, Cipru și Marea Britanie. Una dintre cele mai importante afaceri ale lui a fost Fondul Național de Investiții, care era, de fapt, un joc piramidal construit pe același principiu ca și celebrul Caritas din anii 90. Fondul Național de Investiții era garantat de CEC și de instituțiile statului, care-i acordau credibilitate. În acest context, foarte mulți oameni au intrat în acest joc financiar. Astfel, după prăbușirea FNI, milioane de români au fost păgubiți.

Tot în anii 2000, Sorin Ovidiu Vîntu a devenit și un jucător important în domeniul media, el fiind fondatorul și proprietarul postului de televiziune Realitatea TV.

Cum a pierdut Sorin Ovidiu Vîntu aproape toată averea


Începând cu anul 2014, Sorin Ovidiu Vîntu s-a confruntat cu mari probleme legale, el primind mai multe condamnări. De atunci, afacerile sale au început să se năruie rând pe rând, mai ales din cauza faptului că foarte multe dintre proprietățile pe care le deținea în România au fost executate silit de ANAF pentru recuperarea prejudiciilor. Astfel, multe proprietăți deținute de Sorin Ovidiu Vîntu în Delta Dunării, dar și câteva vile din București, au fost vândute pentru ca păgubiții FNI să își primească banii înapoi.

Toate acestea au contribuit la decăderea financiară a lui Sorin Ovidiu Vîntu, a cărui avere a ajuns de la 2 miliarde la 30 de milioane de euro, potrivit informațiilor din spațiul public. La momentul actual există însă puține informații legate de afacerile pe care Vîntu le controlează, mai ales că multe dintre acestea se desfășoară în afara României.


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts