Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

14 septembrie 2024

„În România, în caz de dezastru ești pe cont propriu”. Om de afaceri din Sibiu, „jurnal de dezastru” după ce a fost prins pe Valea Oltului blocată de viitură

Un om de afaceri din Sibiu s-a aflat printre șoferii blocați vineri seară pe Valea Oltului, în urma unei viituri, și povestește cum a ajuns, alături de mulți alți șoferi, pe o rută alternativă printr-o zonă muntoasă cu drumuri foarte înguste și cu curbe periculoase, unde singurul ajutor a venit de la localnici.


Începând de vineri seară și până sâmbătă dimineață, conform Infotrafic, Valea Oltului a fost închisă în zona Brezoi din cauza unei viituri care a adus aluviuni pe șosea. Mihai Balaban, om de afaceri și președinte al Crucii Roșii Sibiu, s-a aflat pintre șoferii prinși în blocaj și a postat pe Facebook un „jurnal despre dezastrul – viitura de la Brezoi”.

El spune că, alături de alți șoferi, a ales ruta alternativă Jiblea Veche – Berislăvești – Perișani – Mănăstirea Cornetu, o zonă cu drumuri înguste și curbe periculoase și un ocol de 40-50 de kilometri pe care l-a făcut în 3 ore si jumătate.

Balaban povestește că pe drumul extrem de îngust circulau multe TIR-uri, iar la un moment dat au intervenit localnicii pentru a le dirija, după ce un autotren rămăsese blocat.

În tot acest timp, afirmă el, nu a întâlnit nicio autoritate și, mai mult, nu s-a întâmplat nimic nici după ce a sunat la 112 și a sugerat să fie trimis un echipaj de Poliție pentru a nu mai permite intrarea pe acel drum a mașinilor de mare tonaj care nu aveau oricum voie în zonă din cauza podețelor și a restricțiilor de tonaj.

El spune că nu a primit nicio informație de la autorități despre cât ar dura blocajul de pe Valea Oltului sau despre rute alternative.

Concluziile sale: „În România, în caz de dezastru ești pe cont propriu. Structurile administrative sunt total depășite (…) M-am simțit abandonat total de stat și de administrație. În caz de dezastre, în România, te ajuți singur”.

Postarea omului de afaceri a fost semnalată de către Turnul Sfatului.


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts