Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

15 septembrie 2024

Fabrica gigant din România care ar putea renaște din ruine printr-o investiție uriașă 100% românească. Producea pe bandă rulantă și avea mii de angajați în trecut, dar a fost privatizată și s-a ales praful de ea


Fabrica gigant din România care ar putea renaște din ruine printr-o investiție uriașă 100% românească era celebră cu ani în urmă. Fabrica gigant din România care ar putea renaște din ruine era cu ani în urmă una extrem de importantă. În timp însă, s-a ales praful de ea. 



Totul s-ar putea schimba în perioada următoare, după cum au confirmat chiar autoritățile. Fabrica gigant din România care ar putea renaște din ruine printr-o investiție uriașă 100% românească Din păcate, o mulțime de fabrici din România celebre la un moment dat au ajuns în paragină. Unele au fost demolate, iar alte construcții de interes le-au luat locul. Sunt însă și cazuri ceva mai norocoase.

Fabrica gigant din România care ar putea renaște din ruine printr-o investiție uriașă 100% românească este combinatul siderurgic de la Oțelu Roșu, din județul Caraș Severin. S-a tot vorbit despre el în ultima vreme.

De asemenea, poate mulți mai știu povestea locului, având în vedere că înainte, mii de oameni lucrau aici. Locul are o istorie de peste 220 de ani în industria siderurgică, iar producția erai în toi înainte de privatizare. Ulterior însă a venit și declinul definitiv.Lucrurile se vor schimba însă, iar această fabrică are șansa să renască din propria cenușă. Cum este posibil? Omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, care de altfel este și unul dintre cei mai importanți constructori de autostrăzi din România, e pregătit să preia integral combinatul.

Surse din industrie spun că va fi organizată o licitație publică. Complexul industrial este evaluat la 28,19 milioane de euro și include atât terenuri, echipamente tehnologice, cât și construcții.

Și s-ar părea că Dorinel Umbrărescu l-ar putea prelua. Și inclusiv prefectul județului Caraș Severin, Ioan Dragomir, a confirmat planurile lui Umbrărescu privind redeschiderea combinatului și reluarea activităților industriale.

Cine va achiziționa fabrica


Fabrica gigant din România ar putea renaște din ruine, deci, odată ce această investiție va fi făcută. Și inclusiv autoritățile din zonă ar fi încântate dacă acest lucru se va concretiza într-un final.

„E adevărat, am vești bune. De câteva luni se încearcă preluarea sau cesionarea creanțelor de la uzina de la Oțelu Roșu. Pe lângă cele circa 12 milioane de euro cât au costat creanțele, pe care firma s-a angajat să le aducă în termen de maximum 30 de zile, trebuie să dispună de un capital serios pentru redeschiderea combinatului. În prima etapă va avea 100 – 150 de angajați și 300 – 400, până anul viitor”, a declarat Ioan Dragomir pentru expressdebanat.ro.

Fabrica gigant din România ar putea renaște din ruine a mai fost subiect de discuție și în primăvara acestui an. La acel moment, premierul României Marcel Ciolacu vorbea despre această situație.

Tot atunci el spunea că Dorinel Umbrărescu va face o investiție de peste 300 de milioane de euro. Marcel Ciolacu mai dezvăluia și că sute de locuri noi de muncă ar urma să fie create odată cu această achiziție.

„Combinatul Oțelul Roşu va fi salvat și redeschis! Grup UMB, condus de domnul Umbrǎrescu, va investi aici peste 300 de milioane de euro și va crea peste 600 de locuri de muncă noi. Investiția vine să asigure producția materialelor necesare proiectelor de infrastructură din România”, dezvăluia premierul pe contul personal de socializare.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts