Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

7 decembrie 2023

Trucul pentru ca praful să nu se mai depună deasupra dulapurilor. E atât de simplu


Majoritatea gospodinelor își aranjează bucătăria după nevoile personale. Dar, dragi gospodine, ați aruncat vreodată o privire în partea de sus a dulapurilor din bucătărie și ați descoperit un strat de murdărie atât de gros încât veți avea nevoie de un cuțit de chit pentru a-l îndepărta? 


Dacă da, și nu aveți soluția, vă propunem noi trucul pentru ca praful să nu se mai depună deasupra dulapurilor. E atât de simplu!


Praful de deasupra dulapurilor, o mare problemă în bucătărie


Când vine vorba de bucătărie, dulapurile sunt de fapt o pacoste de curățat, având în vedere că intră în mod constant în contact cu grăsimea, murdăria, mâncarea și bacteriile. Și, în funcție de cât de înalte sunt dulapurile, poate exista încă un lucru de care trebuie să te ocupi. Dacă dulapurile nu sunt construite până sus și, în schimb, au câțiva centimetri de spațiu mort între vârfurile lor și tavan, puteți avea o zonă greu accesibilă care este un magnet pentru murdăria și praful din bucătărie.

În acest context, cel mai important factor care determină cât de des trebuie să curățați acest spațiu înalt este ventilația bucătăriei. Dacă aceasta este bună, s-ar putea ca în câteva săptămâni să se depună doar un strat ușor de murdărie, deoarece particulele au tendința de a se depune pe suprafețele inferioare, față de cele superioare.



Dar dacă aveți o ventilație proastă și praful se depune deasupra unei acumulări de grăsime, atunci veți ajunge la o mizerie extremă, și va trebui să o abordați cu un produs de îndepărtare a grăsimii, ar fi recomandarea. Dar, dacă nu doriți să mergeți pe calea comercială, încercați trucul pentru ca praful să nu se mai depună deasupra dulapurilor. Citește mai departe și află despre ce este vorba și ai să vezi că este atât de simplu de folosit.

Care este trucul pentru ca praful să nu se mai depună deasupra dulapurilor


În ciuda celor mai bune eforturi de curățare, acele zone greu accesibile și nevăzute sunt magneți pentru tot ce este murdar. Acestea fiind spuse, plasarea strategică a unui strat de prosoape de hârtie deasupra dulapurilor poate crea o barieră care absoarbe și colectează praful, resturile și particulele de grăsime de gătit care altfel s-ar acumula acolo.

Acest truc simplu, dar eficient, nu numai că reduce nevoia de curățări frecvente în acele zone greu accesibile, dar prelungește și timpul dintre sesiunile de curățare în profunzime. Pe măsură ce trece timpul, acele prosoape de hârtie își vor face treaba și vor aduna praf și orice altceva se află acolo sus, așa că veți dori să le verificați rapid și să le schimbați din când în când. Acest lucru vă va ajuta să păstrați lucrurile acolo sus cu un aspect îngrijit și ordonat.

Există un lucru pe care este important să îl aveți în vedere atunci când folosiți acest truc extrem de util. Având în vedere că vă aflați într-o bucătărie, iar acestea sunt prosoape de hârtie, amintiți-vă întotdeauna de siguranța adecvată împotriva incendiilor. Așa că asigurați-vă că țineți aceste prosoape de hârtie departe de orice surse de căldură sau de orificii de ventilație.

Este atât de simplu de folosit acest truc


Procesul este simplu. Începeți prin a curăța temeinic spațiul cu o soluție de tăiere a grăsimii. Odată ce zona este curată, acoperiți partea superioară a dulapurilor cu prosoape de hârtie, asigurându-vă că acestea rămân aliniate și nu încep să alunece și să se strecoare peste marginea dulapului.

Încercați să suprapuneți prosoapele de hârtie pentru a vă asigura că aveți o acoperire completă. Când este timpul să vă apucați de curățenie, pur și simplu îndepărtați prosoapele de hârtie murdare și înlocuiți-le cu altele mai proaspete. Dacă nu sunteți prea entuziasmat să vă folosiți prosoapele de hârtie bune, există alte câteva opțiuni din care puteți alege.

Hârtia de ceară este potrivită și o alegere ieftină pentru praful de deasupra dulapurilor. Stratul de ceară împiedică orice grăsime sau praf să pătrundă în dulapul de dedesubt. De asemenea, puteți folosi șervețele de masă din cauciuc sau hârtie de contact de unică folosință, care sunt super accesibile și pot fi găsite la magazine.

Avantajul utilizării unui șervețel de masă din cauciuc sau plastic este că este reutilizabil, așa că, dacă sunteți în căutarea unor metode mai ecologice și mai durabile de a păstra partea superioară a dulapurilor din bucătărie, atunci aceasta ar putea fi o alegere bună pentru dvs.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts