Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

3 decembrie 2023

Cum să crești un măr dintr-o sămânță simplu și rapid.

Pentru propagarea pomilor fructiferi, grădinarii folosesc mai multe metode. Este considerată cea mai convenabilă și obișnuită metodă de plantare din semințe. Dacă doriți să cultivați un măr dintr-o sămânță, este important să vă dați seama cum să pregătiți corect sămânța și solul. 


De asemenea, factori precum îngrijirea suplimentară, condițiile climatice și de mediu sunt importante pentru dezvoltarea arborilor.

Avantajele și dezavantajele metodei

Metoda de propagare a pomilor fructiferi are o serie de avantaje și dezavantaje comparative.

Aspectele pozitive includ următoarele:Mărul, care este cultivat din sămânță, se dovedește a fi înalt, rezistent, rezistent la îngheț și puternic.
Un răsad din semințe poate fi început acasă și abia apoi transferat pe sol deschis.
Nu sunt necesare cunoștințe speciale pentru a debarca, trebuie doar să urmați instrucțiunile pas cu pas.

Principalul dezavantaj al creșterii copacilor noi din semințe este faptul că după plantare va avea nevoie de câțiva ani ca răsadurile să crească și să înceapă să dea roade. De asemenea, dezavantajele includ necesitatea mai multor transplanturi la începutul dezvoltării răsadului.

Reguli de pregătire a semințelor

Procedura pentru cultivarea unui pom fructifer necesită pregătirea preliminară a semințelor de mere. Prelucrarea semințelor este necesară atunci când plantați atât acasă, cât și în aer liber.


Pregătirea semințelor presupune implementarea secvențială a acțiunilor simple pe care chiar și un grădinar începător le poate face acasă.

Spălat

Primul pas în pregătirea semințelor pentru creșterea răsadurilor este spălarea. Pentru a face acest lucru, puneți semințele într-un recipient cu apă încălzită la temperatura camerei și amestecați ușor timp de 5 minute. Apoi rămâne să scurgeți apa și să răspândiți semințele pe o cârpă de tifon. Procesul de spălare a semințelor este necesar pentru a îndepărta stratul superior care poate inhiba creșterea.



absorbi

Semințele spălate trebuie înmuiate timp de câteva zile în apă filtrată pentru a se umfla. Temperatura lichidului trebuie să fie de 20-25 de grade. Pentru a crește capacitatea de germinare a semințelor și pentru a preveni apariția bolilor infecțioase, stimulenți de creștere pot fi adăugați în apă. În magazinele specializate în grădinărit, sunt prezentate o mare varietate a acestor preparate, care pot fi selectate ținând cont de soiul cultivat.

Stratificare

Procesul de stratificare presupune crearea specială a condițiilor nefavorabile pentru întărirea semințelor.


Ca urmare a stratificării, semințele sunt pregătite pentru condițiile naturale de germinare. Există mai multe tipuri de stratificare.

Prima metodă este artificială, pentru care este necesar:

se amestecă semințele de mere cu turbă și nisip, respectând un raport de 1: 3;
diluați amestecul rezultat cu apă până când lichidul începe să curgă la suprafață;
păstrați semințele timp de o săptămână la temperatura camerei pentru umflare;
puneți substratul la frigider timp de 2 luni.





Imitația artificială a condițiilor de iarnă crește imunitatea semințelor, ceea ce are un efect benefic asupra maturării și randamentului suplimentar. Există, de asemenea, un mod natural de stratificare, pentru care trebuie să extrageți semințele din fructe la sfârșitul verii sau în septembrie, clătiți-le bine și plantați-le în pământ.

La ceva timp după debutul primului îngheț, adaptarea seminței începe, iar primăvara încolțesc germeni, pregătiți pentru condițiile meteorologice schimbătoare.

Datele de aterizare

Dacă semințele sunt plantate acasă, atunci însămânțarea în ghivece se poate face anual, însă transplantarea într-un loc permanent pe câmp deschis ar trebui să fie efectuată la sfârșitul primăverii. Pe măsură ce răsadurile de mere se dezvoltă, este necesar să le transplantăm în recipiente mai spațioase.



Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts