Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

7 decembrie 2023

Ce să presari peste gălbenușul de ou înainte de a-l pune în aluatul de cozonac. Ingredientul pe care nu l-ai folosit până acum

Pentru gospodinele din toate colțurile țării, primele zile ale lunii decembrie dau startul pregătirilor pentru masa de Crăciun, iar din meniu nu poate lipsi acest desert tradițional, strâns legat de cele mai importante sărbători creștine din an.


 Află, din rândurile de mai jos, ce să presari peste gălbenușul de ou înainte de a-l pune în aluatul de cozonac. Ingredientul pe care nu l-ai folosit până acum.


Secretul celor mai buni cozonaci


Cu toate că este un preparat tradițional, savurat de generații întregi de români, nu de puține ori, chiar și cele mai iscusite gospodine mai dau greș când prepară acest desert. Secretul pentru rezultate ca la carte, este un ingredient banal, ce nu lipsește niciodată din bucătăriile de la noi din țară.

Tot ce trebuie să faci este să îl presari peste gălbenușul de ou, înainte de a-l pune în aluatul de cozonac, și te vei bucura de cozonaci crescuți perfect, fără crăpături.


Ce ingredient să presari peste gălbenușul de ou înainte de a-l pune în aluat

În primul rând, este important să folosim ingrediente de bună calitate. După ce le scoți din frigider, lasă-le câteva minute pe masa din bucătărie, până ajung la temperatura camerei. Abia apoi te poți apuca de treabă!

Un ingredient nelipsit din rețeta de cozonac este gălbenușul de ou. Înainte de a fi încorporat în aluat, se recomandă să presari peste el o cantitate mică de sare – ea va îl va ajuta să crească frumos, uniform, să se rumenească exact atât cât trebuie.



Alte trucuri și sfaturi


Dacă îți dorești să îți încânți familia și musafirii cu un cozonac făcut ca la mama sau la bunica acasă, mai sunt câteva sfaturi și trucuri de care să ții cont.

Făina joacă și ea un rol esențial în rezultatul final. Se recomandă să fie cernută de două, sau chiar de trei ori, pentru a fi mai aerată înainte de a fi încorporată în aluat.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts