Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

9 decembrie 2023

Ce să plantezi în grădină în luna decembrie. Cele mai importante activități pentru roade bogate

Îți place să grădinărești? Iarna nu înseamnă punerea pe pauză a activităților care au legătură cu acest domeniu. Playtech Știri îți explică în materialul de astăzi ce legume poți pune în pământ chiar și în luna decembrie. Te vei bucura de recolte frumoase la primăvară.


Știai că poți pune legume în pământ, în grădină, chiar și în sezonul de iarnă?

Cultivarea și recoltarea legumelor și a ierburilor aromatice în grădină este una dintre activitățile de bază ale gospodinelor în sezonul cald. Chiar dacă afară s-a instalat vremea rece, nu înseamnă că grădina trebuie dată uitării. Știai că poți pune în pământ legume chiar și în luna decembrie?

Dacă plantezi legume în grădină chiar și în ultima lună a anului, te vei bucura de recoltă frumoasă la primăvară. Sunt multe legume iubitoare de căldură, cum ar fi roșiile, ardeii și vinetele. Acestea nu pot supraviețui temperaturilor reci, însă există altele ce pot rezista înghețurilor din iarnă.

Lista legumelor pe care le poți cultiva în grădină în luna decembrie

Unele gospodine aleg să cultive legume în seri pe timp de iarnă. Există plante pe care le poți pune în pământ chiar și în sezonul rece. Varza este una dintre acestea. Vorbim despre mai multe soiuri, cum ar fi: varza de Bruxelles, varza chinezească, varza kale. 

Iată legumele pe care le poți planta în grădină!

spanac
varză de Bruxelles
varză chinezească
varză kale
fasole Fava
legume rădăcinoase
salată verde
ridichi
ierburi aromatice

La capitolul ierburi aromatice, este vorba despre cele rezistente, cum ar fi: rozmarinul, salvia, cimbrul și levănțica. Acestea pot să reziste la temperaturile scăzute ale iernii și pot crește primăvara fără niciun fel de problemă. Alte ierburi însă, cum ar fi pătrunjelul, ar trebui însămânțate pe vreme caldă.

Ce poți face pentru a le asigura legumelor o protecție suplimentară

După ce pui legumele în pământ, dacă ești de părere că este necesar, poți să asiguri acestora o protecție suplimentară, cum ar fi: construirea unei sere, aplicarea unui strat de mulci deasupra suprafeței în care ai plantat legumele și altele.

Acoperirea plantelor cu un fel de material de protecție este una dintre cele mai bune metode pe care le poți aplica pentru a proteja legumele de îngheț. Dacă știi că locuiești într-o zonă cu climă rece, trebuie să iei în calcul faptul că protecție pe care o oferi acestora trebuie să fie dublă.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts