Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

5 decembrie 2023

7 motive pentru care ar trebui sa consumi ceapa crudă zilnic

Legumele sunt importante pentru sănătate și sunt indispensabile pentru a rămâne în formă și sănătos. Persoanele care mănâncă mai multe legume și fructe ca parte a unei diete sănătoase în general au un risc redus de apariție a unor boli cronice. Legumele furnizează substanțe nutritive vitale pentru sănătatea și întreținerea corpului. 


Ceapa este una dintre aceste legume care conține diverse vitamine, minerale și compuși puternici ai plantelor care s-au dovedit a promova sănătatea în multe feluri. De fapt, proprietățile medicinale ale cepei au fost recunoscute încă din cele mai vechi timpuri, când erau folosite pentru a trata afecțiuni precum durerile de cap, bolile de inimă și rănile bucale informeaza naturavindecatoare.ro


🧅 Îmbunătățiți sănătatea inimii


Flavonoidele din ceapă ajută la reducerea colesterolului rău din organism și tiosulfinatele sunt cunoscute pentru a menține consistența sângelui, deoarece acestea fac sângele mai subțire. Datorită acestui fapt, riscul de atac de cord și accident vascular cerebral se reduce.

🧅 Preveniți cancerul


Un studiu din 2019 publicat în Asia Pacific Journal of Clinical Oncology a comparat 833 de persoane cu cancer colorectal cu 833 de persoane care nu aveau boala. Cercetătorii au descoperit că riscul de cancer colorectal a fost cu 79% mai mic la cei care au consumat în mod regulat legume cu aliu, cum ar fi ceapa. Mai mult, o ceașcă de ceapă tocată oferă cel puțin 13,11% din aportul zilnic recomandat pentru un adult de vitamina C. Ca antioxidant, această vitamină ajută la contracararea formării radicalilor liberi care au legături directe cu cancerul.

🧅 Asimilați un nivel ridicat de antioxidanți


Ceapa este o sursă excelentă de antioxidanți. De fapt, conțin peste 25 de tipuri diferite de antioxidanți flavonoizi. Acești antioxidanți inhibă oxidarea, un proces care duce la deteriorarea celulară și contribuie la boli precum cancerul, diabetul și bolile de inimă.

🧅 Susțineți oasele sănătoase


Potrivit Departamentului Agriculturii din SUA (USDA), doar o ceapă conține 25,3 mg de calciu. Calciul ajută la menținerea oaselor puternice, astfel încât adăugarea de ceapă la salata dvs. poate duce la o sănătate mai bună a oaselor. Se crede că ceapa contribuie la reducerea stresului oxidativ, la creșterea nivelului de antioxidanți și la scăderea pierderii osoase, ceea ce poate preveni osteoporoza și crește densitatea osoasă.

🧅 Înfrumusețați aspectul parului și pielii


Vitamina A, C și K din ceapă ajută la scăderea pigmentării și vă protejează și de razele UV dăunătoare. Fiind o sursă bună de vitamina C, ceapa poate sprijini construirea și întreținerea colagenului, care oferă structură pielii și părului.

🧅 Mențineți nivelul zahărului din sânge


Consumul regulat de ceapă poate ajuta la controlul zahărului din sânge, ceea ce este deosebit de important pentru persoanele cu diabet sau prediabet. Compușii specifici găsiți în ceapă, precum quercetina și compușii cu sulf, au efecte antidiabetice.

🧅 Sporiți sănătatea digestivă


Ceapa este o sursă bogată de fibre și prebiotice, care sunt necesare pentru o sănătate optimă a intestinului. Ceapa este bogată în inulină și fructooligozaharide. Acestea ajută la creșterea numărului de bacterii prietenoase din intestin și la îmbunătățirea funcției imune. În plus, o dietă bogată în prebiotice poate ajuta la îmbunătățirea absorbției mineralelor importante, cum ar fi calciul, care poate îmbunătăți sănătatea oaselor.

Surse:


https://timesofindia.indiatimes.com/

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts