Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

26 noiembrie 2023

Avocado este un medicament natural – 10 motive pentru care ar trebui să-l mănânci cât mai des

De la smoothie-uri si deserturi, pana la delicioasele guacamole, avocado este adesea considerat un aliment sanatos si versatil. Nu exista nicio indoiala ca avocado este unul dintre cele mai hranitoare si versatile fructe de pe planeta, deci nu este deloc surprinzator faptul ca toata lumea este fascinata de el.



10 motive pentru care ar trebui sa mananci un avocado intreg in fiecare zi


Aliment nutritiv

Un avocado contine peste 20 de vitamine si minerale. Mai precis, ofera urmatoarele doze zilnice: 21% potasiu, 25% vitamina C, 30% folat si 39% vitamina K informeaza stilfeminin.net

Grasimi sanatoase

Avocado este plin de grasimi sanatoase care ofera o gama larga de beneficii, de la reducerea riscului de atac de cord si accident vascular cerebral, pana la reducerea nivelului de colesterol rau.

Rduce colesterolul

Asa cum am mentionat mai sus, avocado contine grasimi sanatoase, care mentin stabil nivelul de colesterol, ceea ce inseamna ca mentin nivelul colesterolului bun, si scad nivelul colesterolului rau.

Previne diabetului

Avocado este extrem de benefic pentru diabetici, deoarece este extrem de benefic in reglarea insulinei si a zaharului in sange.

Pierdere in greutate

Consumand in mod regulat jumatate de avocado pe zi, senzatia de satietate se mentine pana la 5 ore dupa masa.

Sarcina

Asa cum am mentionat la inceput, avocado este o sursa importanta de vitamina B6, potasiu, acid folic si vitamina C, toate necesare atat mamei, cat si fatului in timpul sarcinii.

Consolidarea oaselor

Vitamina K ajuta la absorbtia calciului in organism, care esential pentru oase. Si, ghici ce? Avocado este plin de vitamina K.

Vedere buna

Avocado contine luteina si zeaxantina, carotenoizi esentiali pentru sanatatea ochilor. Consumul regulat de avocado promoveaza vederea sanatoasa si previne disfunctiile si leziunile oculare.

Tensiune arteriala

Avand un continut ridicat de potasiu, avocado ajuta la controlul tensiunii arteriale, la ameliorarea tensiunii in peretii vaselor de sange si la eliminarea excesului de sodiu.

Absorbtia nutrientilor

In cele din urma, consumul regulat de avocado ajuta la absorbtia de carotenoizi esentiali, cum ar fi alfa-caroten, beta-caroten, luteina si licopen.

Avocado este extrem de versatil. Il poti adauga in sandvisuri, salate, deserturi, smoothe-uri si multe altele.

Iata cateva sfaturi despre cum sa mananci avocado:

In primul rand, asigura-te ca avocado este copt.
Foloseste-l ca alternativa la grasime.
Taie-l in bucati mici si adauga-l in supe.
Foloseste-l pentru a prepara budinci, smoothie-uri si alte retete.
Zdrobeste-l pana este complet cremos.
Pune-l in salata.
Foloseste-l pentru a face guacamole.


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts