Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

29 noiembrie 2023

7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Sfaturi utile de la specialiști

Este de preferat să consumi alimentele proaspete, însă uneori se întâmplă să fii nevoită să le cumperi congelate. Iată 7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Vezi de ce spun specialiștii că ar trebui să renunți la ele.


Dacă obișnuiești să cumperi alimente congelate pentru că nu ai timp să le pregătești pe cele proaspete sau pentru că ți se par că sunt mai accesibile trebuie să știi care sunt cele mai potrivite informeaza hellotaste.ro

Specialiștii de la EatThis au întocmit o listă de 7 alimente congelate pe care ar trebui să nu le mai cumperi.

7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi

Există anumite alimente congelate pe care nu e recomandat să le cumperi. Acestea au mult mai multe vitamine benefice organismului dacă sunt consumate proaspete. Iată la ce concluzii au ajuns nutriționiștii specialiști.
Verdețuri

Verdețurile au principalul rol de a aduce un plus de aromă preparatelor. Prin congelare uleiurile lor volatile se pierd, iar gustul este aproape pierdut. Sunt mult mai puțin parfumate și decât cel al verdețurilor uscate. Cel mai bine este să le folosești proaspete atunci când este sezonul lor. Poți chiar să le crești în ghiveci la tine acasă, dacă ai spațiul necesar.

Pâine

Pâinea congelată poate fi o soluție rapidă dacă vrei să miroasă a pâine caldă la tine în bucătărie. Totuși, nu te aștepta să aibă o textură similară celei luate de la brutărie.

Dacă totuși vrei să cumperi pâine congelată respectă în totalitate indicațiile producătorilor cu privire la temperaturile și timpul de coacere dacă vrei să aibă o consistență cât mai apropiată de cea proaspătă.
 
Căpșunile sunt alimente congelate pe care ar trebui să nu le mai cumperi

Sezonul căpșunilor proaspete este destul de scurt așa încât este posibil să fii tentată să le cumperi congelate. Din cauza faptului că sunt poroase, căpșunile rețin foarte multă apă.

După decongelare s-ar putea să regreți că ai făcut achiziția. Îl plus pierd și mare parte din dulceață și din aromă. Este de preferat să alegi alte fructe pentru preparatele tale.

Scoici

Potrivit unor bucătari citați de EatThis există producători care injectează scoicile cu apă pentru a cântări mai mult. Acest lucru înseamnă că vei plăti mult mai mult decât merită. Cel mai bine este să le cumperi proaspete sau să le mănânci din localuri specializate în fructe de mare.

Burgerii

Burgerii pre-gătiți congelați pot părea o idee bună atunci când vrei să gătești o cină rapidă. Vei câștiga timp însă vei pierde o mare parte din textură și din gustul specific al cărnii de vită. Alege să mănânci doar atunci când îi găsești proaspeți, din surse sigure.

Coji de choux sau de ecleruri

Este păcat să cumperi coji de choux sau de ecleruri congelate când le găsești proaspete chiar și în supermarketuri.

Cele congelate după dezghețare vor deveni foarte moi și nu vor ține umpluturile. În plus nu își vor păstra deloc textura pe care o au atunci când sunt proaspete. Mai bine cumpără prăjituri gata făcute dacă nu găsești nicăieri coji proaspete pe care să le umpli tu acasă.

Broccoli

De ce să cumperi broccoli congelat când îl găsești proaspăt aproape în tot timpul anului? Nu este singurul motiv. Odată ce va fi gătit va avea o textură deloc îmbietoare.

Poate fi folosit doar pentru supe creme, piureuri sau smoothieuri, dar și în aceste cazuri vei avea surpriza să constați că strică consistența preparatului final. În plus, prin congelare broccoli pierde o parte din nutrienți.




Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts