Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

4 iunie 2017

Tratamente și remedii naturiste care vă pot ajuta să scăpați de DURERILE de GÂT ÎNȚEPENIT

Cam toti ne trezim din cand in cand ca avem gatul intepenit si nu putem sa miscam capul la stanga sau la dreapta. Cel mai adesea aceasta problema se datoreaza unei pozitii gresite a capului in rimpul somnului, statul prelungit la birou sau in fata calculatorului. Desigur pot exista si cauze mult mai grave ale acetor dureri de gat: meningita, artrita reumatoida si chiar cancer.






De multe ori aceste dureri de gat intepenit pot sa produca dureri de cap, dureri in umar sau dureri ale bratelor.

De multe ori scapam de aceasta problema dupa cateva zile, iar in acest timp puteti folosi aceste sfaturi de mai jos pentru a ameliora aceste dureri. Daca tot nu ati scapat de aceste dureri in cateva zile sau aveti febra in aceasta perioada ar fi bine sa va adresati unui medic specialist.

Iata cateva sfaturi utile care va pot ajuta sa scapati de durerile de gat intepenit:



1. Masajul. Un masaj usor pe muschii incordati ai gatului va pot ajuta sa va relaxati, ajuta la cresterea circulatiei sangelui in zona, acest lucru ducand la scaderea rigiditatii gatului.

Faceti o baie fierbinte pentru a va relaxa musculatura dupa care masati-va gatul usor cu putin ulei de nuca de cocos sau de masline.



2. Exercitii ale gatului. La fel ca si masajul, exercitiile gatului va pot ajuta sa va relaxati muculatura gatului.

Stati pur si simplu in picioare cat mai relaxati si miscati-va capul usor in sus cu privirea spre cer si in jos pana atingeti pieptul cu barbia. Repetati aceasta miscare timp de cateva minute.

Intoarceti capul de la stanga la dreapta timp de cateva minute. terminati aceste exercitii cu cateva rotiri de umeri inainte si inapoi. Nu faceti aceste exercitii daca durerea este prea mare.



3. Comprese reci. Compresele reci calmeaza durerile de gat si de asemenea scad acumularea de acid lactic in muschi, acid care duce la dureri de febra musculara si nu numai.

Tineti o compresa rece pe zona dureroasa timp de 10 -15 minute la fiecare 2 ore daca este posibil timp de 2 zile.


4. Terapia cu aburi. Daca dupa doua zile de comprese reci tot aveti gatul intepenit si va doare puteti incerca compresele calde.

Se aplica comprese calde pe zona dureroasa timp de 10 minute de 3 -4 ori pe zi.

De asemeni mai puteti sta cu gatul sub un jet de apa calda timp de 5 minute de 3-4 ori pe zi. Tineti gatul nemiscat.


5. Sarea amara. Poate ajuta la durerile de gat, ajutand la o mai buna circulatie a sangelui in zona.

Puneti doua linguri de sare amara intr-o cada cu apa fierbinte si amestecati bine. Stati cu gatul in apa timp de 15-20 de minute si repetati procesul de 3 ori pe saptamana.

Nu folositi acest remediu daca suferiti de diabet sau probleme renale.


6. Uleiul esential de menta. Mentolul din uleiul esential de menta ajuta la relaxarea muschilor incordati si este un bun analgezic care calmeaza durerea si reduce disconfortul.

Puneti intr-un vas 2 linguri de ulei de masline si cateva picaturi de ulei esential de menta. Incalziti usor acest ulei si masati-va gatul cu el.


7. Otetul de mere. Contine antioxidanti si are proprietati anti-inflamatorii care ajuta la o mai buna recuperare a gatului intepenit.

Inmuiati o compresa in otet de mere si aplicati-o pe zona dureroasa. Tineti compresa pe gat timp de cateva ore. Se recomanda sa stati cu aceasta compresa pe gat de doua ori pe zi.

Mai puteti adauga in baia zilnica doua cani de otet de mere. Stati in cada 15-20 de minute in fiecare zi pana va simtiti mai bine.


8. Praf de ardei iute. Capsaicina din compozitia ardeiului iute este un bun analgezic si are proprietati anti-inflamatorii ducat la reducerea inflamatiei si durerii.

Amestecati o lingura de praf de ardei iute cu doua linguri de ulei de masline si puneti solutia pe zona afectata. Aplicati un bandaj deasupra si lasati uleiul acolo cateva ore. Repeteti zilnic acest procedeu.

De asemeni, puteti sa va masati gatul cu diferite produse cosmetice care au in compozitie capsaicina.


9. Turmericul. Este un bun anti-inflamator si ajuta la o buna circulatie in zona unde este aplicat.
Amestecati o lingura de turmeric intr-o cana de lapte. Puenti laptele la fiert timp de 5 minute, lasati sa se raceasca si puneti putina miere de albine. Beti doua cani pe zi timp de cateva zile.

De asemeni, adaugati turmeric la dieta dumneavoastra zilnica.


10. Presopunctura. Este un tratament chinezesc care se face numai de catre specialisti. Procedeul de eliminare a durerilor de gat intepenit din cauza unor pozitii gresite se numeste Luo Zhen si daca aveti la cine sa apelati este bine venit.

Alte sfaturi utile:


- incercati sa dormiti fara perna cateva nopti

- nu dormiti pe burta, doar pe spate sau pe partile laterale

- masati-va gatul dinspre scalp in jos spre umeri

- evitati sofatul, va poate agrava aceasta conditie

- incercati sa va controlati pozitia corpului(stati cat mai drep si nu garbovit si aplecat)

- scapati de kilogramele in plus daca este cazul

- evitati sa tineti telefonul la ureche cu ajutorul umarului

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts