Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

4 iunie 2017

Secretele ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE ale CHINEZILOR. 7 LEACURI folosite de milenii în medicina chineză

Ți-e teamă că vei îmbătrâni sau că arăți mai bătrână decât vârsta pe care o ai? În special, femeile se tem de zilele în care se vor uita în orglindă și își vor vedea ridurile din jurul ochilor. Dar există leacuri anti-îmbătrânire folosite de milenii în medicina chineză.







Ar fi bine să vezi care sunt secretele anti-îmbătrânire ale chinezilor. Nu le dau tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, dar îi ajută să arate și să se simtă mai tineri cât mai mult timp. Astfel, reușesc ca la 80 de ani să fie încă sprinteni și plini de vitalitate.

1. Fengwangjiang (Lăptișor de matcă)

Este folosit și la noi, iar popularitatea sa este binemeritată. Printre produsele stupului, lăptișorul de matcă este prețuit mai ales pentru valoarea sa nutrițională care poate facilita sinteza proteinelor și creșterea celulelor. Îmbunătățește metabolismul și stimulează regenerarea țesuturilor. În plus, este bogat în vitaminele C și E, care sunt, la rândul lor un excelent remediu anti-îmbătrânire.

2. Jiaogulan (Gynostemma)

Gynostemma încetinește procesul de îmbătrânire. Crește nivelul de energie. Combate celulele canceroase și ajută la reglarea sistemului endocrin. Dacă o folosești în mod regulat, poate îmbunătăți sistemul imunitar. Reduce nivelul colesterolului. Previne tumorile, tratează ulcerul, calmează stresul și durerile de orice fel.

3. Hongjingtian (Rhodiola)

Este cunoscută pentru efectele sale anti-îmbătrânire descoperite în ultimii ani. Are rezultate remarcabile în creșterea vitalității, detoxifierea corpului, calmarea minții și îmbunătățirea agilității mentale. Funcțiile sale tonifiante sunt asemănătoare ginsengului. Protejează corpul de răceli, reduce oboseala, încetinește creșterea celulelor canceroase și previne senilitatea.

4. Gouqizi (Goji)

Gouqizi este benefic mușchilor și oaselor. Îi ajută pe cei care vor să slăbească și prelungește durata vieții. În medicina antică chineză, se spunea că gouqizi tonifică energia Qi și, de aceea, dă vitalitate. Fructele goji au efecte similare ginsengului. Sunt indicate mai ales pentru prevenirea ateriosclerozei. Reduc nivelul glicemiei, întăresc corpul și amână instalarea senilității.

5. Lingzhi (Ganoderma)

Lingzhi hrănește ficatul și calmează nervii. Folosirea ei regulată reduce greutatea și prelungește viața. Cercetările moderne arată că această ciupercă tonifică sistemul nervos, cel respirtor și cardiovascular. De asemenea, îmbunătățește sistemul imunitar. Ajută la eliminarea radicalilor liberi și echilibrează metabolismul. Acestea au o influență directă asupra procesului de îmbătrânire.

6. Ciwujia (Acanthopanacis Senticosi)

Ciwujia ajută la scăderea în greutate și este un bun remediu anti-îmbătrânire. Există un vechi proverb chinez: ”mai bine o mână de ciwujia, decât un car de aur și jad”. Cercetările moderne confirmă tradiția. Această plantă, din care se folosește rădăcina, combate oboseala și este un foarte eficient remediu anti-îmbătrânire. Ajută sistemul nervos, endocrin și cardiovascular. Are și proprietăți antiinflamatoare.

7. Renshen (Ginseng), campionul remediilor anti-îmbătrânire

Ginsengul este binecunoscut ca remediu anti-îmbătrânire. Poate tonifia toate organele interne. Calmează nervii. Îmbunătățește vederea și agilitatea mentală. Dacă este folosit regulat poate reduce greutatea și prelungi viața. Cercetări recente confirmă efectele benefice ale ginsengului: antioxidante, anti-îmbătrânire, anti-oboseală. Mai mult, protejeză ficatul și îmbunătățește funcționarea sistemului cardiovascular.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts