Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

22 mai 2017

SUCUL de ALOE VERA este considerat un adevărat leac universal pentru toate problemele de sănătate. 15 BENEFICII EXTRAORDINARE ale acestui suc

 Cuvantul „Vera” inseamna adevarat sau autentic. De aceea sucul de Aloe Vera este considerat un adevarat leac universal, pentru toate problemele de sanatate. Cu siguranta ai vazut planta de Aloe Vera prin gradini sau la florarii si probabil ca te-ai intrebat cum poate acesta planta ornamentala sa iti imbunatateasca starea de sanatate. Ei bine, asta e cel mai bine pastrat secret al naturii!








Multi dintre noi folosesc sau au folosit deja produse cosmetice pe baza de Aloe Vera. Seva obtinuta din tulpinile plantei se foloseste pentru a prepara suc de Aloe Vera. Cu atat de multe beneficii, nu e de mirare faptul ca egiptenii considerau ca Aloe Vera este planta „nemuririi”. Sucul de Aloe este folosit inca din cele mai vechi timpuri, datorita proprietatilor sale curative.

Aloe Vera este o planta suculenta, cu tulpini groase si frunze cu tepi. Tulpina carnoasa contine gel si suc de Aloe, care se folosesc in diverse scopuri, de acum mii de ani, ca remediu universal. Sucul si gelul sunt utilizate in cosmetica, in tratamente si pentru mentinerea unei sanatati de fier.

Sucul de Aloe Vera – sursa bogata de vitamine si minerale



Atat gelul, cat si sucul de Aloe sunt surse puternice de antioxidanti, antibiotice, contribuie la regenerarea celulelor, si au proprietati analgezice si cicatrizante. Contin cantitati mari de vitamine si minerale:

- Calciu

- Sodiu

- Fier

- Potasiu

- Magneziu

- Zinc

- Acid folic

- Vitaminele A, B1, B2, B6, C, E

- Aminoacizi

Aloe Vera este cea mai bioactiva dintre toate speciile de Aloe. Contine peste 75 de substante nutritive, incluzand polizaharide, precum acemannan, antrachinona, aloina, enzime, lignina, saponina si acid salicilic.

Gelul de Aloe Vera poate fi folosit pentru proprietatile sale laxative. De multe ori, gelul de Aloe este folosit pentru a trata colite ulceroase, cancere metastatice, boli infectiose si in paralel cu chimioterapia.


Beneficiile sucului de Aloe Vera


Aloe Vera produce doua substante, numite gel si latex. Gelul de aloe este o substanta transparenta gelatinoasa care se gaseste in interiorul plantei. Acest suc de aloe include pulpa extrasa din tulpinile carnoase ale plantei. Sucul de aloe poate fi aplicat pe piele si par, sau consumat pentru a atenua simptomele sindromului colonului iritabil, inflamatiile, osteoartrita si ulcerele stomacale. De asemenea, este un tonic general, care se poate administra in fiecare dimineata, pentru a te bucura de toate beneficiile pe care le are asupra sanatatii.

Suc de Aloe Vera – beneficii:


1. Cure digestive: Sucul de Aloe Vera este foarte eficient in tratarea problemelor intestinale, datorita proprietatii antiinflamatorii. De asemenea, el ajuta la dezvoltarea bacteriilor „prietenoase” in intestine, lucru ce tine la distanta toate afectiunile intestinale.

2. Tratament impotriva poliartritei reumatoide: Artrita reumatoida este o boala autoimuna care afecteaza intregul corp. Sistemul imunitar ataca tesuturile din organism, in special membranele ce acopera articulatiile. Acest lucru cauzeaza inflamatie si rigiditate. Se acumuleaza lichid in articulatii, care agraveaza totul. Deoarece artrita este o boala cronica, pacientilor li se recomanda, in general, medicamente conventionale, precum analgezicele, medicamentele non-steroidiene si corticosteroizi. Aceste medicamente au un impact puternic asupra organismului.

Administrarea de suc de Aloe Vera timp de doua saptamani poate ajuta la reducerea inflamatiei din organism, care cauzeaza reumatism si artrita. Sucul de aloe contine compusi antiinflamatorii, cum sunt sterolii vegetali, care ajuta la reducerea durerii si a rigiditatii. Sterolii vegetali actioneaza ca si analgezicele steroidiene, dara fara a face ravagii in organism.

3. Impotriva durerilor musculare si articulare: Gelul se aplica extern, pentru a ameliora durerile musculare si articulare. Este indicat sa folositi gel proaspat preparat.

4. Impotriva refluxului gastric: Ai probleme digestive? Ia suc de Aloe Vera, pentru a simptomele refluxului gastric si pentru a stabili un nivel alcalin in organism. Sucul are un efect calmant asupra mucoasei gastrice si reduce aciditatea si disconfortul. Datorita proprietatilor laxative, ajuta, de asemenea, la tratarea constipatiei.

5. Reduce colesterolul: Sucul de aloe este foarte eficent in mentinerea unui nivel optim de colesterol, deoarece scade nivelul de trigliceride. Include sucul de aloe in dieta ta pentru a tine colesterolul sub control. Reducerea colestrolului te ajuta sa iti protejezi inima.

6. Scapa de kilogramele in plus in mod sanatos: Cu siguranta ai luat tot felul de pastile de slabit sau ai incercat toate dietele, fara niciun rezultat. Vrei sa slabesti in mod natural? Sucul de aloe este o solutie naturala si simpla de a elimina surplusul de grasime. Acesta te scapa de kilogramele in plus prin stimularea metabolismului, reducerea nivelului de lipide si contribuie la arderea grasimilor.

7. Pentru igiena orala: Studiile au arata ca un consumu regulat de suc de Aloe Vera imbunatateste sanatatea orala. Reduce gingivita si formarea placii. Previne aparitia inflamatiilor si a aftelor bucale.

Clatirea gurii cu suc de Aloe Vera imbunatateste igiena orala. Un studiu al Revistei Societatii Indiene de Parodentologie arata ca aplicarea locala a sucului de aloe imbunatateste sanatatea parodontala, dupa proceduri stomatologice.

8. Combate diabetul: Sucul de Aloe Vera este bun pentru pacientii cu diabet zaharat, deoarece ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, atunci cand este consumat in mod regulat. Cu toate acestea, consulta-te cu medicul dumneavoastra inainte de a incepe sa consumi suc de aloe. Este nevoie ca medicul sa iti recomande o doza care sa nu interfereze cu alte medicamente pe care le iei pentru a reduce nivelul de zahar din sange.

9. Ajuta la detoxifiere:
Se consuma cate 50 ml de suc de aloe in fiecare dimineata. Acest lucru purifica si ajuta la emininarea toxinelor din organism. Sucul de aloe trateaza ulcerul si alte afectiuni digestive.

10. Mentine sanatatea gingiilor: Aplica gel de aloe direct pe gingii, pentru a reduce inflamatia si durerea. In cazul in care sangerarea gingiilor este cauzata de o infectie bacteriana, sucul de aloe lupta impotriva infectiei si lasa gura curata si proaspata. De aceea sunt pe piata atat de multe paste de dinti cu extract de aloe.

11. Reduce iritatia de la nivelul ochilor: Realizeaza-ti propria lotiune de curatare pentru ochi. Se amesteca doua ligurite de suc de aloe intr-un pahar cu apa calda. De asemenea, poti adauga si o lingurita de acid boric. Foloseste acesta lotiune pentru a reduce iritatia si roseata de la nivelul ochilor.

12. Decongestionat nazal: Suferi de probleme nazale in mod constant? Ei bine, acum poti folosi acest remediu natural. Aloe Vera este bogat in lactat de magneziu, care actioneaza ca un antihistaminic si ajuta la reducerea inflamatiei sinusurilor, cauzata de diversi alergeni.

13. Anticarcinogenic: Consumul regulat de suc de aloe ajuta in lupta impotriva cancerului. Acesta contine o cantitate mare de substante cu proprietati anticancerigene, care opresc dezvoltarea si raspandirea tumorilor in organism.

14. Fortifica sistemul imunitar: Consumul de suc de aloe in mod regulat compenseaza deficienta de aminoacizi din organism. Continutul ridicat de vitamine imbunatateste sistemul imunitar si mecanismele de auto-aparare.

15. Combate tusea si racelile: Pentru cei care sufera in mod constant de raceli, tuse, gripa, secretii nazale abundente, bronsita si alte probleme respiratorii, sucul de aloe este cel mai bun remediu natural. Contintul de vitamina C din sucul de aloe ofera protectie impotriva racelilor comune, in special la schimbarile de anotimp.

Sursa: biosano.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts