Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

20 mai 2017

Sâmburele de avocado, mai sănătos decât fructul! Iată ce proprietăți MIRACULOASE are

Laudat pentru proprietatile lui, fructul de avocado este cunoscut ca fiind o sursa importanta de acizi grasi esentiali, care ajuta la reglarea nivelului colesterolului, stimuland activitatea organelor corporale si prelungindu-ti astfel viata.





Dar stiai ca, de fapt, samburele de avocado contine 70% din intreaga cantitate de antioxidanti a fructului, in timp ce pulpa si coaja contin doar 30%?

Studiile au demonstrat ca samburele de avocado contine mai multe fibre solubile decat ovazul, ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, scade colesterolul si previne infarctul.

Iata ce alte proprietati miraculoase are samburele de avocado:


1. Pudra din sambure de avocado are rol antiinflamator, trateaza problemele digestive, diareea si crampele intestinale.

Aceeasi pudra este si un excelent inlocuitor pentru cafea. Are mai multi antioxidanti si polifenoli decat ceaiul verde si nu are cofeina.

2. Are capacitatea de a reduce nivelul de glucoza din sange si te ajuta sa iti mentii greutatea ideala.

3. Contine cantitati importante de potasiu. Daca vrei sa beneficiezi la maximum de aceasta proprietate, foloseste samburi de la fructe de avocado care nu sunt foarte coapte.

4. Contine compusi fenolici care previn ulcerul gastric si infectiile.

5. Contine flavonol, substanta ce previne dezvoltarea tumorilor. Teste efectuate pe soareci au demonstrat ca cei carora le-a fost administrata pudra de avocado au cunoscut o incetinire a dezvoltarii tumorilor canceroase.

6. Sustine sanatatea sistemului imunitar datorita faptului ca antioxidantii continuti lupta cu radicalii liberi si incetinesc procesul de imbatranire.

7. Are proprietati antiinflamatorii si regenerative, prevenind atrita si alte boli degenerative.

8. Uleiul din sambure de avocado creste nivelul colagenului din piele, ajuta la cresterea parului si il face mai stralucitor.

Cum preapari samburele de avocado


Pentru a-l putea consuma, samburele de avocado trebuie spart si apoi transformat intr-o pudra cu ajutorului unui robot de bucatarie. Ca sa-l spargi ai nevoie de o punga si de un ciocan pentru carne. 

Pune samburele in punga, acopera cu un prosop, dupa care striveste-l cu ciocanul. Resturile care iti raman din sambure le pui in blender si le transformi intr-o pudra. Din pacate, pudra, pe care o poti presara peste mancarea gatita sau peste salate, are un gust amarui cu care te obisnuiesti mai greu. Insa, merita efortul!

Cum sa-ti faci singura un exfoliant din sambure de avocado


Sursa: ele.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts