Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

22 mai 2017

Este una dintre cele mai puternice legume pentru DETOXIFIERE, prevne CANCERUL, sprijină SĂNĂTATEA SISTEMULUI CARDIOVASCULAR și protejează stomacul de HELICOBACTER PYLORI

Varza de Bruxelles este este o varietate de varză cultivată pentru mugurii săi comestibili. Pe numele său oficial, Brassica Oleracea, varza de Bruxelles creştea încă din perioada romanilor, dar a început să fie cultivată selectiv după secolul al XIII-lea în Belgia (pe lângă oraşul Bruxelles). 







După secolul al XVI-lea a început să prindă popularitate în Vestul Europei, iar în zilele noastre printre producătorii de top se afla Olanda şi Germania. "Mini varza" este un aliment pe care ar trebui să îl includem în dietă, deoarece aduce organismului numeroase beneficii precum:

1. Poate preveni cancerul. Fiind o legumă cruciferă (înrudită cu varza, broccoli şi conopida) varza de Bruxelles poate declanşa procesul de apoptoză (moartea programată) a celulelor bolnave. De asemenea, conţine sinigrin, un compus care protejează colonul împotriva factorilor ce pot duce la dezvoltarea celulelor canceroase.

2. Este una dintre cele mai puternice legume pentru detoxifiere. Enzimele unice pe care le conţine şi glucosinolatul declansează un proces complex de detoxifiere. De asemenea, fiind o legumă bogată în sulf ajuta la o eliminare mai eficientă a toxinelor.

3. Are în compoziţie o gamă largă de antioxidanţi precum quercitină, kaempferol, acid caffeic şi acid ferulic. De asemenea, este una din cele mai bune surse de vitamina C, antioxidantul liposolubil implicat în numeoase procese legate de imunitate şi regenerarea celulelor (în doar o cană de varză avem 200% din necesarul zilnic asigurat).

4. Previne inflamaţia cronică. Stilul de viaţa modern favorizează apariţia inflamaţiei cronice: expunerea la poluare, consumul în exces de medicamente, stresul, lipsa de exerciţii fizice, insomnia cronică şi dieta precară duc, în timp, la instalarea problemelor cronice de sănătate. Pentru a le preveni şi remedia trebuie sa consumăm cât mai multe fructe şi legume, iar legumele crucifere, sunt campionii la acestă categorie.

5. Sprijină sănătatea sistemului cardiovascular, deoarece scade colesterolul şi conţine sulforafan (un compus care poate preveni deteriorarea vaselor sangvine).

6. Ne menţine sistemul digestiv sănătos. Sulforafanul protejează stomacul de H.Pylori iar fibrele din compoziţie asigură un tranzit intestinal adecvat.

Sursa: ziarulring.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts