Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

31 mai 2017

Efectele MIRACULOASE ale zâmbetului asupra sănătății! Iată ce putere MAGICĂ are un simplu zâmbet

De fiecare dată când zâmbim creierul nostru eliberează neuropeptide. Există circa 100 de neuropeptide, iar acestea sunt diferite de neurotransmițători, având funcții diverse și complexe.






Pentru a simplifica, neuropeptidele sunt proteinele care reglează aproape toate procesele celulare, precum și modul în care celulele interacționează între ele.

Neuropeptidele influențează creierul, corpul și comportamentul nostru. Deoarece neuropeptidele facilitează transmiterea de mesaje către întregul corp, descoperirea lor a permis științei să conecteze funcționarea minții cu procesele corpului. Cu alte cuvinte, neuropeptidele „spun” corpului dumneavoastră dacă sunteți fericit, trist, supărat, deprimat, excitat sau în orice altă stare emoțională.

Potrivit studiilor, un copil zâmbeşte de circa 400 de ori pe zi, în timp de un adult de doar 20 de ori. Zâmbetul are „puterea” de a reduce nivelul de cortizol, un hormon steroid care este eliberat în organism în momentul în care suntem stresați sau la înregistrarea unui nivel scăzut de glucocorticoizi în sânge. Studiile au mai arătat că cei care zâmbesc des sunt văzuți de ceilalți ca fiind mai atrăgători, încrezători, relaxați și sinceri. Un studiu a mai constatat chiar că zâmbetul ajută organismul să producă celule albe din sânge pentru a lupta împotriva bolii.

Zâmbetul nu numai că ne îmbunătățește starea de spirit, dar poate îmbunătăți starea de spirit a oamenilor din jurul nostru. Creierul mimează în mod automat expresiile faciale ale celor din fața sa ca o componentă a empatiei emoționale. Recreează acea expresie în creierul nostru pentru a o putea înțelege. Iar tocmai această empatie ne face și pe noi la rândul nostru să fim mai fericiți, și evident să zâmbim.

Sursa: cunoastelumea.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts