Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

7 mai 2017

Celebrul doctor Franz Ruppert dezvăluie ce ne îmbolnăvește! Totul pornește de la psihic!

„Ceea ce am inteles in toti anii mei de lucru cu pacientii este ca bolile, cu putine exceptii (cand e vorba de accidente fizice sau diversi virusi), isi au cauza in relatiile noastre.







Ceea ce ne imbolnaveste este felul in care psihicul nostru experimenteaza relatiile importante. O experienta sufleteasca traumatica creste de patru ori riscul de a suferi de boli precum diabetul sau cancerul. Si tot trauma e la baza depresiei sau a altor boli psihice grave. Asta inseamna ca orice demers de vindecare ar trebui sa inceapa prin a ne privi cu sinceritate toate relatiile importante din jur, pentru a vedea cum relationam noi in ele, care sunt sanatoase, care ne imbolnavesc si ce putem schimba. Daca suntem destul de norocosi sa fi avut o copilarie lipsita de traume si sa fi trait intr-o relatie buna cu parintii, atunci probabil vom avea parte de relatii bune toata viata. Din pacate, opusul e mult mai des. Cand copilaria ne-a fost zguduita de tot felul de intamplari, toata viata noastra va continua la fel”, spune profesorul doctor FRANZ RUPPERT.

„Vreau sa va spun de la bun inceput ca diagnosticul de depresie e un diagnostic depasit. Acum 100 de ani, psihoterapia vedea in depresie o lipsa de apetit pentru viata, o lipsa de energie si motivare. De atunci, foarte multi oameni au fost diagnosticati si pusi in aceeasi oala, care s-a tot umplut, pana am inceput sa ne miram ca a dat pe din afara. Dar nici in secolul 21, psihiatria nu poate dovedi ca depresiile sau tulburarile de personalitate sunt boli in sens medical. Medicamentele anti-depresive nu corecteaza niciun dezechilibru biochimic, ci din contra, il elimina pe cel care le foloseste, din punct de vedere emotional. Nici din punct de vedere genetic nu s-a putut atesta ca exista gene defecte sau ca bolile psihice ar putea fi ereditare. Toti avem aceleasi gene, dar conectarea si deconectarea lor este de­cisa de semnale care vin din noi sau din afara noastra. Aici e, de fapt, cheia suferintelor noastre.


Cine este Ruppert


Este psihoterapeut, profesor de psihologie la München si, de mai bine de doua decenii, se dedica studiului traumei, al depresiei si tulburarilor psihice grave. „Metoda Cons­telatiei Identitatii”, expusa in detaliu in cartile sale, pleaca de la ideea ca o mare suferinta afec­teaza nu doar pe cel care o traieste, ci si pe cei din jur si chiar pe urmasii urmasilor acestora. Un punct de vedere revolutionar, care a schimbat din temelii psihoterapia si care scoate la iveala nebanuitele resurse de vindecare ale psihicului uman. Dl Franz Ruppert a fost prezent in Romania pentru doua zile, la invitatia „Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei”. Ne-a acordat un interviu in exclusivitate despre dragoste, relatii si despre cum suferintele timpurii ne decid uneori destinul, arata formula-as.
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts