Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

4 mai 2017

Camforul reglează ACTIVITATEA INIMII și a SISTEMULUI NERVOS, DECONGESTIONEAZĂ CĂILE RESPIRATORII și PLĂMÂNII

Camforul este obtinut din rasina unui copac originar din sudul Chinei, inrudit cu arborele din care se obtine scortisoara. Arborele de camfor este un fenomen de vitalitate: ajunge la varste de peste doua mii de ani, atinge cincizeci de metri inaltime, secreta substante antibiotice si antimicrobiene atat de puternice, incat este practic invulnerabil la boli.






Proprietatile sale terapeutice sunt pe masura caracteristicilor sale biologice, fiind printre cele mai vechi si mai folosite medicamente din lume. Chinezii, la fel ca si indienii, aveau un adevarat cult pentru aceasta rasina despre care spuneau ca sporeste energia tuturor celorlalte plante cu care intra in amestec, ca este printre putinele remedii capabile sa reinvie spiritul adormit si ca stimuleaza circulatia energiilor stagnante. Apoi, camforul impreuna cu theriacul venetian (un remediu alchimic obtinut din rasina de zada), se spune ca, sunt singurele componente ale bitterului suedez care nu pot fi substituite de nici o alta planta.

Camforul regleaza activitatea inimii si a sistemului nervos, decongestioneaza caile respiratorii si plamanii, scade febra. Se mai spune ca aceasta rasina are proprietatea de a transporta si de a difuza in tot corpul principiile vindecatoare ale celorlalte plante.

Recomandari:


- elixir din rasina impotriva palpitatiilor cardiace, hipertensiunii: o lingurita, de patru ori pe zi, la orele 8, 12, 18 si 22. Se face o cura de trei luni, cu trei saptamani de pauza, dupa care se reia de cate ori este nevoie.

- Impotriva tulburarilor de menopauza (bufeuri, transpiratie, aritmie, nervozitate); de trei ori pe zi, cate o lingurita din elixirul pe baza de camfor si paducel descris mai sus. Tratamentul dureaza un an si are efecte de reglare hormonala si nervoasa extraordinare.

- Impotriva epuizarii psihice: 2-3 lingurite pe zi, pe stomacul gol.

- alcool camforat impotriva sindromului premenstrual, ciclului menstrual abundent si/sau dureros 
Se ia alcool camforat incepand cu o saptamana inainte de ciclul menstrual si pana in ultima zi, cate o lingurita de patru ori pe zi. Camforul are efect de reglare a gonadelor si are efecte contraceptive.

- Impotriva tulburarilor de dinamica sexuala la barbati: alcoolul camforat - cate o lingurita de patru ori pe zi.

- unguent camforat impotriva reumatismului: aplicatii cu unguent de camfor de 2-3 ori pe zi, pe articulatiile dureroase.

- Impotriva bronsitei, astmului, adjuvant in pneumonie. Se amesteca in unguentul camforat clasic cateva picaturi de ulei volatil de menta. Se maseaza cu acest unguent intreaga zona toracica (pieptul si spatele). Acest tratament este indicat si contra tusei.

- Impotriva mancarimilor pielii, indiferent de natura lor. Se pun in alcoolul camforat cateva picaturi de ulei volatil de menta. Se aplica pe piele printr-o frictionare usoara.

- Impotriva durerilor de cap. Se maseaza ceafa si tamplele cu alcool camforat.

- Impotriva crampelor musculare. Se maseaza bland zona afectata cu unguent camforat.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts