Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

24 mai 2017

Balsam de rufe 100% natural. DISTRUGE ACARIENII și e foarte eficient pentru lenjerie și prosoape

Ne-am obisnuit ca hainele noastre sa fie pufoase, sa miroasa frumos si sa nu se electrizeze. Dar stiati ca balsamul de rufe este unul dintre cele mai toxice produse pe care le folosim in casa? In compozitia sa intra si neurotoxine, substante nocive pentru creier si sistemul nervos.






Balsamul rezista multa vreme in tesaturile hainelor, prelungind contacul pielii cu aceste chimicale daunatoare si crescand riscul de afectiuni ale sistemului nervos central, dureri de cap, ameteli, iritatii ale pielii si ale tractului respirator, cancer pancreatic, etc.

O alternativa sanatoasa la balsamul de rufe din comert este o solutie preparata din otet/bicarbonat si cateva picaturi de ulei esential. Unele uleiuri esentiale sunt dezinfectante, antibacteriene si antifungice, asa ca va vor ajuta sa igienizati si rufele. Spre exemplu, uleiul de arbore de ceai (tea tree) si eucalipt au proprietati accentuate de dezinfectare si antifungice; uleiul esential de portocala distruge bacteriile de la nivelul pielii, menta are proprietati antimicrobiene.

Pentru a prepara un balsam de rufe 100% natural aveti nevoie de o ceasca de otet sau bicarbonat de sodiu ( 2-3 linguri) si intre 10-15 picaturi de ulei esential. Aromele le alegeti voi in functie de preferinte. Umpleti compartimentul special pentru balsam cu aceasta solutie, si asta este tot.

Daca veti folosi uleiul de eucalipt, vei distruge si acarienii. Adaugati 25 de picaturi de ulei de eucalipt la ciclul de spalare.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts