Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

22 mai 2017

APA de ANANAS curăță FICATUL și COLONUL, este bună pentru TIROIDĂ și ajută la ELIMINAREA APEI din ORGANISM

Apa de ananas are o mulțime de beneficii pentru organism pentru care merită să o încerci. Include-o în dietă și vei vedea pe pielea ta efectele pozivitive care nu vor întârzia să apară! Află care sunt acestea și cum se prepară!






1. Îmbunătățește digestia


Ananasul este un delicios fruct tropical, prețuit de secole întregi grație versatilității sale în bucătărie. Are proprietăți anti-inflamatoare și este un bun diuretic, îmbunătățind digestia. Având un conținut ridicat de fibre, ajută la eliminarea toxinelor din corp. Și pentru că are puține calorii, este ideal pentru cele care vor să scadă în greutate.

2. Întărește sistemul imunitar

Apa de ananas conține o doză ridicată de vitamina C, esențială pentru întărirea sistemului tău imunitar. Atunci când o bei pe stomacul gol, scade riscul infecțiilor virale și al altor boli asociate cu virusuri, bacterii și fungi.

3. Curăță ficatul și colonul


Enzimele digestive și antioxidanții conținuți stimulează funcția ficatului și te ajută sa previi dificultățile ce pot apărea în timpul eliminării toxinelor. Tototdată, cresc cantitatea de oxigen care ajunge la celulele și stimulează eliminarea apei din organism. Pentru că are un efect ușor laxativ, apa de cocos te ajută să previi constipația.

4. Bună pentru tiroidă

Datorită conținutului de iod și de minerale esențiale, glanda tiroidă poate funcționa normal. Dacă bei frecvent apă de cocos, riscul de a avea probleme cu glanda tiroidă scade, însă dacă deja ai probleme cu ea, poți ameliora simptomele. Bromelinul, o componentă activă aflată în ananas, previne apariția bolilor autoimune.

5. Ține sub control inflamațiile

Enzima digestivă- bromelina, are un efect puternic anti-inflamator, fiind de mare ajutor celor care se confrunta cu boli inflamatorii, precum artrita sau diverse afecțiuni ale oaselor. De asemenea, este și o metodă grozavă de a reduce grăsimea abdominală.

6. Ajută la eliminarea apei din organism

Apa de ananas luptă împotriva retenției de lichide în corp, care este una din principalele cauze în dezvoltarea bolilor cronice, precum tensiunea arterială și artrita. Deoarece are un efect puternic diuretic, îmbunătățește funcția rinichilor și reglează cantitatea de lichide din țesuturi. În același timp, previne și apariția infecțiilor urinare, îmbunatățind funcția rinichilor.

Cum se prepară


Ingrediente

- ½ ananas în coajă

- 1 litru de apă

Preparare

Tai ananasul în bucăți mici, fără să îndepărtezi coaja. Apoi, îl pui într-un vas și îl lași la fiert. Treptat, reduci temperatura și după câteva minute, îl iei de pe foc și îl lași câteva ore la răcit. Strecoară lichidul obținut și bea-l. Evită să adaugi zahăr sau orice alt tip de îndulcitor. Bea un pahar din această băutură pe stomacul gol și restul apei de cocos, pe tot parcurul zilei, cu înghițituri mici.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts