Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

22 mai 2017

Acest aliment este CEL MAI PUTERNIC și EFICIENT antibiotic natural, previne CANCERUL și tratează PROBLEMELE GASTROINTESTINALE

Mierea de Manuka este considerata a fi un aliment minune cu proprietati antiseptice si vindecatoare remarcabile, mai puternice decat ale tuturor celorlalte tipuri de miere.






Mierea de Manuka - un aliment miraculos


Mierea Manuka este o miere speciala obtinuta din florile arbustului de Manuka (un arbore de ceai pe numele sau stiintific Leptospermum Scoparium), original din Noua Zeelanda. Actualmente, arborele de Manuka este cultivat si in sud estul Australiei. Deoarece uleiul de arbore de ceai este un antiseptic extrem de puternic, ultraeficient in curatarea acneei si indepartarea bacteriilor care provoaca iritatia pielii), este firesc ca mierea obtinuta din florile Manuka sa aiba proprietati pe masura.

Mierea de Manuka are proprietati naturale antibacteriale cu totul si cu totul iesite din comun. Este folosita in general in tratarea ranilor minore si a arsurilor pielii, dar si in alte scopuri medicinale. Este cunoscuta si pentru proprietatile sale antifungice, contribuind la vindecarea ciupercilor pielii, dar si a herpesului.

Lupta impotriva infectiilor si poate preveni cancerul

Mierea de Manuka lupta impotriva infectiilor si este extrem de eficienta aplicata deasupra ranilor si a pustulelor, curatand rapid infectiile si distrugand bacteriile. Aplicarea sa deasupra ranilor permite refacerea celulelor pielii si formarea de celule noi, dar si accelerarea procesului de vindecare. In plus, mierea de Manuka actioneaza precum o bariera protectoare in prevenirea infectiei ranilor. Ea are proprietatea de a elimina bacteriile ce cauzeaza mirosurile neplacute. Conform webmed.com, mierea de Manuka poate fi intrebuintata cu succes si in:

- prevenirea si tratarea cancerului

- reducerea nivelului de colesterol

- reducerea inflamatiilor din organism

- tratarea diabetului

- tratarea ochiului, urechii si a infectiilor sinusurilor

- tratarea problemelor gastrointestinale

Mierea de Manuka - cel mai puternic si eficient antibiotic natural

Ceea ce ii confera mierii de Manuka calitatea sa de puternic antibiotic este un component special pe care il contine: peroxidul de hidrogen. Dar mierea Manuka contine si un alt ingredient miraculos cu puternic efect antibacterian: Methylglyoxal (MG), un compus gasit in multe tipuri de miere, insa de obicei in cantitati mici. Acest MG, cu abilitati foarte puternice de ucidere a bacteriilor, rezulta din conversia unui alt compus - dihydroxyaceton – care se gaseste in concentratie mare in nectarul florilor de manuka.

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca puterea antibacteriala a mierii de Manuka este conferita de continutul sau de Methylglyoxal. Cu cat este mai puternica concentratia de Methylglyoxal, cu atat mai puternic este efectul sau antibiotic. Mierea de Manuka autentica, provenind din medii nepoluate, are un nivel extraordinar de Methylglyoxal, anumite studii sustinand ca de 200 de ori mai mare decat in cazul altor tipuri de miere.

Conform unui studiu publicat in Revista Europeana de Cercetare Medicala in 2003, mierea Manuka activa aplicata sub bandaje in ranile postoperatorii a avut o rata de succes de 85% in curatarea infectiilor in comparatie cu unguentele antibiotice obisnuite care au avut o rata de succes de 50%.

Prin urmare, este bine de stiut si de retinut ca mierea de Manuka reprezinta un puternic remediu natural antibacterian, antibiotic, antiviral, antiseptic, antiinflamator. Si nu este doar un antimicrobian puternic, dar si un antioxidant puternic menit sa intareasca sistemul imunitar si sa creasca vitalitatea organismului.

Site-ul www.honeycentre.com recomanda ca in cazul ulcerelor la stomac sa intindem o lingura de miere de Manuka pe o bucata de paine si sa o consumam cu o ora inainte de fiecare masa sau inainte de a merge la culcare. In cazul Helicobacter Pylori, care cauzeaza ulcerul la stomac, studiile au aratat ca mierea Manuka activa inhiba dezvoltarea acestei bacterii, fiind de 8 ori mai eficienta decat mierea obisnuita. Acelasi site ne recomanda ca in cazul durerilor de gat sa consumam o lingurita de miere de Manuka la fiecare 2, 3 ore pana la incetarea simptomelor. Se poate dizolva si in ceai cald fiindca nu isi pierde proprietatile antibacteriene.

In plus, mierea de Manuka se numara printre putinele tipuri de miere din lume care pot distruge bacterii precum Helicobacter pylori (ce cauzeaza ulcerul la stomac), Escherichia coli (una din cauzele comune ale ranilor infectate) si Streptococcus pyogenes (ce cauzeaza durerile in gat).

Sursa: garbo.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts