Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

18 mai 2017

Această băutură cu gust aromat și miros divin elimină TOXINELE acumulate în ORGANISM, are EFECTE BENEFICE asupra SISTEMULUI NERVOS și contribuie la MENȚINEREA SĂNĂTĂȚII TRACTULUI URINAR

Ceaiul cu trandafiri, pe langa faptul ca este o bautura cu gust aromat si miros divin, prezinta si importante beneficii asupra sanatatii. Ceaiurile cu trandafiri pot fi gasite fie sub forma de boboci de trandafiri, petale de trandafiri, fie in combinatie cu bucati de fructe, ceea ce sporeste numarul de compusi benefici si imbogateste si mai mult aroma ceaiului.






Iata cateva dintre beneficiile ceaiului cu trandafiri:


Ceaiul cu trandafiri poate contribui la detoxifierea organismului

Proprietatile petalelor de trandafiri ajuta organisml in grabirea procesului de eliminare a toxinelor acumulate in organism.

Ceaiul cu petale de trandafiri este de ajutor in reducerea simptomelor racelii

Nu stim daca e din cauza gustului delicios si al mirosului divin, insa petalele de trandafiri consumate sub forma de infuzie pot calma durerile de gat si pot contribui la reducerea simptomelor congestiei nazale. Intr-adevar, chiar si nasul se desfunda atunci cand este “gadilat” de un miros atat de parfumat ca cel al ceaiului de trandafiri!

Ceaiul cu trandafiri ne ajuta sa eliminam fluidele in exces

Efectele fenomenului acumularii de lichid in exces sunt, pe cat de neplacute, pe atat de inestetice. Degete umflate, picioare care nu ne mai incap in pantofi, celulita si o stare de disconfort permanent. Si in cazul asta ceaiul cu petale de trandafiri poate fi de ajutor. Petalele de trandafiri se folosesc de ceva timp si pentru contributia lor la eliminarea lichidului in exces din organism. In plus, ceaiurile cu trandafiri pot grabi eliminarea toxinelor prin rinichi.

Ceaiul cu petale de trandafiri ajuta in problemele digestive

Dizenterie, diaree, gastro-enterita, sunt problem de care fiecare dintre noi s-a lovit macar o data. In astfel de situatii, pe langa tratamentul medicamentos indicat de medicul specialist, putem consuma ceaiuri infuzie, unul dintre acestea fiind ceaiul cu trandafiri.

Ceaiul cu trandafiri prezinta efecte benefice asupra sistemului nervos

Daca te confrunti cu episoade de insomnie, depresie sau oboseala, prepara-ti cate o ceasca de ceai cu trandafiri. Si cum stresul cotidian ne afecteaza pe toti si este destul de greu sa-l evitam, ar trebui ca macar sa incercam sa reducem din efectele sale asupra organismului.

Ideal este sa consumi o ceasca de ceai cu trandafiri atunci cand ajungi seara acasa, pentru ca acest sortiment de ceai contribuie la echilibrarea nivelului hormonilor responsabili de gestionarea stresului. Proprietatile relaxante ale ceaiului cu trandafiri il transforma in bautura ideala pe care sa o consumi seara pentru a-ti asigura un somn linistit si odihnitor.

Petalele de trandafiri contin Vitamina C

Vitamina C este una dintre vitaminele esentiale pentru buna functionare a organismului. Vitamina C este “combustibilul” cu care functioneaza sistemul nostru imunitar. De aceea, este bine sa acumulam Vitamina C din cat mai multe surse, una dintre acestea fiind ceaiul cu petale de trandafiri.

Problema este ca nu putem acumula Vitamina C in organism decat pentru perioade scurte de timp, aceasta avand o eliberare rapida. Solutia in acest caz ar fi sa consumi mai cesti de ceai cu trandafiri pe parcursul zilei. Este modul prin care poti imbina utilul cu placutul.

Ceaiul cu trandafiri face pielea mai frumoasa

Este o bautura ce contine vitaminele A si E, niste antioxidanti esentiali pentru mentinerea aspectului sanatos al pielii. Acesti antioxidanti contribuie la reducerea efectelor radicalilor liberi, prevenind imbatranirea prematura a pielii. Nici cearcanele nu-i vor rezista prea mult ceaiului cu trandafiri.

Ceaiul cu trandafiri tine la silueta ta la fel de mult ca tine

Daca vrei sa slabesti, tii o cura de slabire si te lupti cu pofta de dulciuri, ceaiul cu trandafiri iti va fi un aliat savuros! Este o bautura cu 0 calorii pe care sa o consumi intre mese sau ori de cate ori intervine nevoia de a lua o gustare. Astfel, iti vei satisface pofta de dulciuri fara a acumula calorii!

Ceaiul cu trandafiri nu contine teina

Ceaiul cu trandafiri, sau ceaiul de fructe cu trandafiri nu contine deloc teina, ci doar petale de trandafiri si bucati de fructe, datorita faptului ca nu contine ceai provenit din frunzele plantei Camellia Sinensis. Astfel, il poti consuma in orice moment al zilei, fiind potrivit chiar si pentru copii.

Ceaiul cu trandafiri contribuie la mentinerea sanatatii tractului urinar

Infectiile urinare se numara printre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta femeile de toate varstele. Pe langa tratamentul medicamentos, in astfel de situatii poti consuma ceaiuri infuzie cu trandafiri, datorita proprietatilor detoxifiante si diuretice ale acestora.

Ceaiul ce contine petale de trandafiri este ideal si pentru a inlocui sucurile gata preparate din comert, ce contin o multime de aditivi si de alte substante nocive. Poate fi consumat atat in varianta fierbinte, cat si rece in timpul sezonului cald.

Iti recomandam sa consumi infuzii de ceai cu trandafiri atat pentru a te bucura de momente placute pe parcursul zilei, cat si pentru a beneficia de efectele pe care le prezinta.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts