Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

25 mai 2017

5 dintre cele mai BENEFICE IERBURI și EFECTELE POZITIVE pe care le pot avea asupra SĂNĂTĂȚII tale!

Remediile pe baza de plante exista de cateva milenii. Dar stii oare care sunt cele mai benefice pentru afectiunile tale?






Mai jos, poti citi despre 5 dintre cele mai benefice ierburi si despre efectele pozitive pe care le pot avea asupra sanatatii tale!

1. Rhodiola

Incearca acest remediu atunci cand te simti stresata, epuizata sau simti ca iti lipseste energia. Poate functiona surprinzator de repede – intr-o zi sau doua pentru majoritatea oamenilor – si nu are efecte secundare negative. Este un adaptogen, ceea ce inseamna ca poate echilibra toate sistemele si organele din corp, iar in special sistemul nervos, ceea ce o face ideala de folosit atunci cand ai nevoie de putina claritate mentala.

2. Echinacea

Gandeste-te la echinacea ca la un extra impuls pentru sistemul tau imunitar. Ajuta la actiunea celulelor albe din sange impotriva infectiilor. Este unul dintre cele mai bune boostere pentru imunitate care exista la momentul actual, iar studiile arata ca poate respinge pana la 18% din virusuri, unele chiar foarte periculoase.

3. Salvie

Este cunoscuta in beneficiile asupra memoriei si a ajutorului pentru inteligenta si capacitatea de invatare, insa este folosita de cele mai multe ori pentru reglarea temperaturii corpului. Este in special folositoare in perioada menopauzei, insa este un remediu care are multiple utilizari. Poate fi folosita si pentru durerile in gat sau in infectiile de la nivelul gurii, sub forma de ceai.

4. Mielareaua (Agnus Castus)

Cunoscuta si ca Fructul Castitatii, este considerata un remediu feminin, datorita multiplelor roluri in reglarea dezechilibrelor hormonale sau chiar in cresterea productiei de lapte matern.Pentru ambele sexe poate avea efecte pozitive asupra acneei, a inflamatiilor sau a muscaturilor de insecte.

5. Turmeric

In mod ideal, ar trebui folosit proaspat in mancare. Prezinta beneficii pentru articulatii, eliminand inflamatia asociata cu diferite afectiuni ce tin de artrita. In cadrul unui studiu, turmericul a fost la fel de eficient ca ibuprofenul in cazul unei dureri articulare. Poate fi de asemenea benefic in cazul bolilor digestive, din nou eliminand inflamatia.

Sursa: elle.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts