Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

3 aprilie 2017

Un condiment banal ar putea fi „arma secretă” pentru tratarea bolii Parkinson

Scortisoara, un condiment larg folosit in toata lumea, ar putea sta la baza unei noi terapii impotriva unei boli neurodegenerative - maladia Parkinson. Oamenii de stiinta au descoperit ca scortisoara este sursa unui compus chimic care poate proteja creierul.







Cand scortisoara macinata este ingerata, celulele ficatului transforma o substanta existenta in ea in benzoat de sodiu, compus folosit ca medicament in tratarea unor afectiuni neurologice.

Intr-un studiu pe soareci, realizat la Rush University Medical Centre din Chicago, cercetatorii au descoperit ca, dupa absorbtia benzoatului de sodiu (provenit din scortisoara) in sange, acest compus intra in creier, impiedica pierderea unor proteine cu rol protector, normalizeaza nivelurile neurotransmitatorilor, protejeaza neuronii si ajuta la imbunatatirea functiilor motorii.

Maladia Parkinson este o boala neurodegenerativa care afecteaza celulele nervoase dintr-o regiune a creierului numita substanta neagra. Degenerarea acestor celule determina o reducere a nivelului dopaminei (un neurotransmitator), ceea ce duce la aparitia simptomelor specifice bolii: tremuraturi, incetinirea miscarilor, rigiditate a membrelor, probleme de mers si de echilibru. Cauza bolii nu este cunoscuta; se crede ca joaca un rol atat factorii genetici, cat si cei legati de mediu.

Testele au aratat ca scortisoara de Ceylon este cu atat mai eficienta in tratarea neurodegenerescentei specifice bolii Parkinson, cu cat este mai pura.

Pasul urmator va fi testarea acestei terapii pe pacienti umani.


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts