Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

3 aprilie 2017

Sucul minune care tratează INSOMNIILE, CIROZA, DIABETUL ZAHARAT şi LITIAZELE BILIARE

Varza alba este o planta legumicola cu mare valoare terapeutica. In vechime era cutivata in mod deosebit de greci, romani si chinezi. Astazi se cultiva pe absolute toate continentele. In stare salbatica se intalneste in regiunea Marii Mediteraneene. 







Consumata ca atare in salate sau preparate culinare usoare, aproximativ 300-400 grame pe zi, varza alba ajuta foarte mult in tratarea gastritelor hiperacide, a ulcerului gastric, in litiaza urinara si artrita. Se pot face si cure cu suc proaspat, band intre mese un pahar pe zi.

In cazul afectiunilor pectorale, bronsite, laringite, astm se face un decoct din 60 g varza toccata marunt la o jumatate de litru de apa, se lasa sa fiarba 20-25 de minute, dupa care se strecoara si se amesteca u 70 grame de miere. Se bea de mai multe ori pe zi in cazul bronsitelor cornice si suc proaspat de varza alba, doua-trei pahare pe zi. 

Pentru tratarea diareei, varza alba toccata marunt, se fierbe indelung, dupa care se consuma. 

De asemenea, consumul de 1-2 pahare de suc proaspat de varza alba se recomanda in anemii, artitism, stari depressive, demineralizari si litiaza renala. 

Tot sucul de varza, dar in amestec cu suc de morcovi, parti egale, este de un real ajutor in tratarea cirozei, colitelor si edemelor. Se beau cate trei pahare pe zi. 

Daca tratamentul depaseste o luna, este recomandat sa se faca o intrerupere de o saptamana, dupa care acesta poate fi reluat. 

Pentru tratarea constipatiei se prepara un decoct din varza fiarta, 2-4 pahare pe zi. 

De asemenea, 2-3 pahare pe zi cu suc proaspat de varza ajuta in pleurizie, pleurita, senescenta, tumori, scorbut sau diabet zaharat.

Varza alba, considerata de romani panaceu universal are si multiple intrebuintari externe. Astfel, durerile musculare, nevralgiile reumatismale, nevralgiile faciale, gutoase, pot fi tratate la fel si flegmoanele, panaritiul, furunculele, abcesele, diferite plagi, degeraturi, entorse cu cataplasme cu frunze de varza alba strivite cu o sticla, dupa ce li s-a scos nervure principala, aplicate direct pe piele si fixate cu un pansament, care se dchimba de doua ori pe zi. 

Durerile reumatismale si cele provocate de guta mai pot fi tratate si cu frunze de varza alba fierte in vin, apoi aplicate pe locurile dureroase si se poate bea concomitant, pentru potentarea efectului verzei si 2-3 pahare de suc proaspat. Tot cataplasme se folosesc si pentru descongestionarea tesuturilor, pentru activarea circulatiei prin deblocarea vaselor, pentru tratarea varicelor, in flebita, arterita, cianoza tegumentelor.

La prima vedere poate parea curios, dar experienta de veacuri a dovedit-o ca tot varza alba si tot sub forma de cataplasme aduc alinare in caz de hemoroizi, insomnii, 3-4 frunze proaspete aplicate pe ceafa sau gambe, lumbago, metrite, dureri de ficat, afectiuni renale, sinuzita. In acest caz dimineata si seara se vor introduce in fiecare nara I cateva picaturi de suc proaspat de varza, ulcere tegumentare, afectiuni ale vezicii urinare, zona zoster. Sucul proaspat de varza, amestecat in parti egale cu suc de lamaie si introduce cate 4-5 picaturi in fiecare ureche, trateaza surditatea.

Mod de folosire:


Suc proaspat – din frunzele proaspete de varza alba, cu ajutorul unui storcator electric, se obtine sucul care se foloseste in tratarea bronsitelor, anemiilor, surditatii, cirozei, diabetului zaharat, litiazelor biliare etc. Cantitatea de suc care se va consuma difera de la cateva picaturi la mai multe pahare cu suc baute zilnic.

Decoctul de varza alba se foloseste in combaterea constipatiei si a diareei.

Cataplasmele cu foi proaspete de varza alba ajuta in tratarea reumatismului, a nevralgiilor si gutei, flegmoane, degeraturi, varice, zona zoster etc.

Cataplasme cu foi de varza fierte in vin – se folosesc in cazul reumatismului, a furunculelor, a abceselor si a degeraturilor.

Crema cu varza se poate folosi in tratarea artritei, celulitei, hemoroizilor, psoriasis, ulceratii, varice etc. astefel, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 40-60 ml zeama de la varza cruda (fara sare), cam trei linguri, 5 g ceara de albine, 20 g untura curata de porc, 50 g ulei din germeni de porumb, 10-15 g (o lingura alcool rafinat de 30-40%, o jumatate lingurita de miere de albine. La inceput puneti intr-un vas emailat la incalzit untura si ceara de albine, lasati sa se topeasca, le amestecati si adaugati uleiul din germeni de porumb. Incalziti totul la 60 de grade C. Separat incalziti si zeama (sucul) de la varza cruda la 60 grade C si adaugati in aceasta mierea de albine si apoi alcoolul rafinat. Se amesteca foarte bine. Apoi se ia vasul de pe foc vasul in care ati topit ceara de albine, untura si uleiul, turnati usor in acest amestec solutia de suc de varza, miere si alcool, mestecati incet pana ce amestecul s-a racit cu adevarat. Puneti crema obtinuta in borcanele din sticla sau cescute de ceramica. Cu aceasta crema se unge locul dureros, apoi se leaga locul cu o bucata de panza curata.


Sursa: cyd.ro


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts