Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

2 aprilie 2017

SUCUL de CARTOF oprește evoluția CANCERULUI de COLON şi de FICAT. Util și în alte AFECŢIUNI

Deși nu are un gust tocmai plăcut, sucul de cartofi este benefic pentru organism, ameliorând o mulțime de simptome a unor numeroase boli, mai ales a celor digestive.Cartoful este plin de substanțe nutritive, precum, vitamina C, tiamină (B1), niacină (B3) și potasiu, astfel că nu ar trebui să-l ocolești. 





Știai că o jumătate de cană de zeamă de cartof crud conține aproximativ 27% din cantitatea de potasiu recomandată zilnic, iar aceeași cantitate de suc îți furnizează în jur de 50% de vitamina C, din cât ai nevoie în fiecare zi?
Vorbind de vitamina B1, ½ de cană de suc de cartof îți asigură circa 22% din doza de care ai nevoie zilnic, iar la vitamina B3 vorbim de un procent de aproximativ 22.5% din doza recomandată zi de zi.
Reduce intensitatea simptomelor ulcerului

Sucul obținut de la cartoful crud combate aciditatea gastrică, ulcerele, având rolul de a calma și cicatriza mucoasele tubului digestiv. De asemenea, reduce spasmele, și este un bun diuretic, dar și emolient.

Se bea dimineața pe stomacul gol, 50 de ml de suc proaspăt de la cartof.

Cum procedezi


Razi un cartof crud și storci până obții un suc. Se bea imediat, pentru că se oxidează foarte repede. Dacă ai storcător procedezi așa: tai cartoful în cubulețe, apoi le pui în storcător. Sucul se bea atunci, nu mai târziu.

Unele persoane preferă să asocieze cartoful cu alte fructe și legume din cauza gustului metalic.


Scade aciditatea stomacală


Deși acest remediu s-a transmis din generație în generație, fiind testat în întreaga lume, s-au făcut și studii pentru a vedea cât de eficient este. Astfel că, în anul 2006, cercetătorii de la Universitatea din Freiburg, Germania, au efectuat o cercetare în acest sens și au concluzionat că ⅔ dintre subiecții care au luat acest tratament naturist au constatat ameliorări vizibile. Studiul respectiv a fost publicat în Jurnalul de Fitomedicină.

Potrivit Jurnalului de Studii de Plante Medicinale (Journal of Medicinal Plants Studies) care în anul 2013 a publicat un articol pe această temă, s-a întărit ideea că acest suc ajută în problemele legate de balonare reducând aciditatea de la nivelul sistemului gastrointestinal, face minuni și în cazul ulcerelor, și curăță intestinele, fiind un remediu natural împotriva gastritelor.

Oamenii de știință de la Universitatea din Manchester au descoperit o moleculă în acest suc care poate preveni dar și vindeca pacienții de ulcer, fiindcă luptă împotriva bacteriei care duce la îmbolnăvire.


Oprește evoluția cancerului de colon și de ficat


S-au făcut o serie de studii pentru a vedea în ce măsură această leguminoasă poate combate celulele canceroase, descoperindu-se că o substanță din cartof numită „patatin“ a ajutat în a stopa răspândirea celulor canceroase la șoarecii cu cancer de piele (melanom).

Savanții în domeniul medical au descoperit că zeama de la cartoful crud, datorită substanței respective ar face bine și organismului uman în boli grave cum ar fi, cancerul de ficat și colon.


Util și în alte afecțiuni


Deoarece cartoful este bogat în antioxidanți și lipide ajută bolnavii care au probleme cu colesterolul și au un nivel crescut de trigliceride. Și suferinzii de artrită pot beneficia de ameliorarea simptomelor dacă iau în fiecare zi înainte de masă, 1-2 lingurițe de suc de cartof crud.

Cei care nu au suficientă vitamina C în corp se pot îmbolnăvi de scorbut, iar consumul regulat de suc de cartofi datorită conținutului mare de vitamina C poate remedia sângerările gingivale sau grăbi vindecarea rănilor. Feliile de cartof aplicate la nivelul frunții sunt bune contra durerilor de cap.

Pentru a îmbunătăți funcția ficatului poți bea ceai din coji de cartofi cruzi. Ia un cartof mare, spală-l foarte bine și curăță-l de coajă. Pune cojile la fiert pentru 5 minute. Strecoară zeama obținută și bea după ce s-a răcit.


Elimină cearcănele


Datorită nutrimenților din cartof, fața ta se va hrăni cu vitamine și minerale și se va hidrata căpătând un aspect sănătos și strălucitor. Ai nevoie de un cartof crud pe care îl dai prin răzătoare. Apoi, masezi ușor tenul și clătești. Dacă te-ai trezit cu ochii umflați sau ai cearcăne, poți aplica o felie de cartof crud pe fiecare pleoapă. Lasă-le asă acționeze câteva minute.


Contra arsurilor solare


Taie un cartof crud în felii subțiri și pune-le pe suprafața afectată. Lasă câteva minute. Vei observa că durerea te va lăsa, iar pielea se va hidrata. Nu uita însă înainte să ceri sfatul medicului dacă ai făcut insolație.


Contraindicații


Pentru orice remediu cere sfatul medicului!

Nu bea mai mult de o jumătate de cană de suc de cartof zilnic pentru că altfel, un dozaj mai mare te poate îmbolnăvi, fiind toxic. Nu folosi pentru suc dar nici pe piele cartofii cu coajă verde deoarece conțin o substanță extrem de nocivă, numită solanină. Această otravă se găsește în coajă dar este și în stratul cartofului verde. Afectează funcțiile neurologice și cele gastrointestinale, provocând amețeli, dureri de cap, vomă, diaree dar și crampe. De asemenea, în doze foarte mari poate duce la halucinaţii, febră, pierderea simţurilor, paralizie, dilatarea pupilelor şi hipotermie, și poate chiar ucide.


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts