Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

17 aprilie 2017

Secretul frumuseţii rusoaicelor! Un aliment banal le menţine tenul tânăr şi radiant

Femeile din Rusia sunt renumite în întreagă lume pentru tenul lor impecabil şi pentru modul în care îmbătrânesc. Ei bine, în Rusia secretul unei pieli radiante este chiar… cartoful. Bogat în microelemente, vitamina C şi amidon, acesta oferă posibilitatea de a întineri pielea cu cheltuieli minime şi cu rezultate maxime.






Cartofii reprezintă o sursă importantă de vitamina C, care îi face foarte importanţi pentru sistemul imunitar, inimă şi piele. Bolile precum scorbutul, cauzat de deficitul de vitamina C, pot fi evitate dacă incluzi în dieta ta cartofii.

Vitamina B6, folosită în vindecarea a peste o sută de boli, este, deasemenea, prezentă în cartofi. Printre multe alte beneficii, vitamina B6 previne bolile de inimă, pietrele la rinichi şi depresia. Prezenţa vitaminei B6 în cartofi face din acesta un ingredient perfect pentru sportivi. Alergiile şi reducerea puterii sistemului imunitar pot fi evitate prin consumul acestor tuberculi.

Un singur cartof conţine 1,627 grame de potasiu. Cea mai mare concentraţie de potasiu se găseşte în coajă. Potasiul este foarte important pentru organism. Chiar şi un mic deficit de potasiu în organism poate duce la hipertensiune arterială şi provoacă sensibilitate la sare.

De asemenea, cartofii conţin fier si cupru.

Fierul este foarte important pentru menţinerea hemoglobinei în organism. Lipsa fierului duce la ameţeli, lipsa energiei, dureri de cap şi anemie. Cuprul şi fierul din organism sunt importante pentru formarea celulelor roşii.

Vitamina A nu este prezentă în toţi cartofii, ci doar în cei dulci.

Această vitamină este foarte importantă pentru ochi, piele şi în vindecarea rănilor.
Cartofii reprezintă o mâncare hrănitoare şi săţioasă după ce îi consumi nu îţi va mai fi foame pentru câteva ore. Mai mult, cartofii conţin şi hidraţi de carbon, care sunt o bună sursă de energie.

Beneficiile cartofului:


Cartofii reprezintă a patra sursă de energie alimentară după orez, grâu şi porumb.

Cartofii sunt cele mai populare legume din lume, fiind cultivaţi în peste 120 de ţări şi consumaţi zilnic de peste un milliard de oameni.

Sucul crud de cartof tratează aciditatea gastrică şi ulcerele, având un efect calmant şi cicatrizant asupra mucoaselor digestive. Este emolient, bun diuretic şi antispasmodic.

Fierul, fosforul, calciul, magneziul şi zincul din cartofi contribuie la construirea şi menţinerea structurii osoase.

Fibrele, potasiul, vitamina C şi vitamina B6 din cartof, împreună cu lipsa sa de colesterol, susţin sănătatea inimii.

Cartoful este o sursă excelentă de carbohidraţi, prezenţi sub formă de amidon.

Este eficient în tratarea arsurilor, degerăturilor, crăpăturilor pielii, ulceraţiilor şi edemelor pleoapelor.
Împachetările cu cartofi acţionează asupra durerilor musculare şi articulare.


Iată două reţete practicate de actriţele din Rusia anilor ’50, care s-au bucurat de mare succes!


Masca pentru ten luminos

Un cartof fiert în coajă se curăţă şi se pisează bine. O lingură de piure se amestecă cu o lingură de brânză de vaci sau lapte prins, câte o linguriţă de ulei de măsline sau de migdale şi glicerină farmaceutică.

Dacă masca este prea subţire, se adaugă puţin amidon, făină de orez sau de ovăz.
Amestecul se încălzeşte pe baie de aburi sau pe calorifer şi se întinde pe pielea uşor umezită de pe faţă, gât şi decolteu.

După 15-20 de minute masca se spală cu apă caldă, urmată de apă rece. Procedura se face o dată la 3-4 zile, timp de 4-6 săptămâni.

Masca antirid

Se amestecă câte o lingură de piure din cartofi cu o lingură de piure de fasole şi o lingură de lapte cald. Masca fierbinte se întinde pe faţă, se acoperă cu un prosop şi se lasă 15-20 de minute.

Dacă pielea este uscată, masca se spală cu un şerveţel de în înmuiat în lapte încălzit la 45 de grade, iar de pe pielea grasă se înlătura cu apă fiartă şi răcită.

Faţa se unge cu o crema hidratantă. Pielea devine fină, netedă, dispar sau se previn ridurile mici.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts