Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

2 aprilie 2017

Proprietăţile vindecătoare ale SUCULUI de RIDICHI ROŞII

Primăvara vine la pachet cu delicioasele ridichi. Pe lângă calităţile nutriţionale, ridichile conţin cantităţi semnificative de vitamina C şi o serie de alte vitamine şi minerale. Sucul de ridichi este un excelent detoxifiant şi un real medicament natural.






Sucul de ridichi se consumă în amestec cu suc de morcov, în proporţie de 1:10, şi se administrează imediat după stoarcere, deoarece viteza sa de oxidare este foarte mare, potrivit topremediinaturiste.ro.

Iată câteva afecţiuni care pot fi tratate cu suc de ridichi:


Calculi biliari


Se amestecă 4 linguri de suc de ridichi cu aceeaşi cantitate de suc de pătrunjel. Această combinaţie se bea înainte de fiecare masă, cu un sfert de oră. Tratamentul durează 3 săptămâni şi este foarte eficient în cazul microlitiazei.

Eliminarea calculilor renali


Se amestecă 400 ml. suc de morcov cu 100 ml. suc de castraveţi şi 100 ml. suc de ridichi. Rezultă 600 ml, care se beau, în câteva reprize, dimineaţa, pe stomacul gol. Tratamentul durează cel puţin 21 de zile şi este eficient indiferent de natura calculilor.

Reumatism


Se dizolvă un sfert de pahar de suc de ridichi în trei sferturi de pahar de suc de morcovi. Se administrează pe stomacul gol două asemenea doze pe zi – una dimineaţa şi una seara. Cura durează minimum 2 săptămâni şi este recomandată în special la schimbarea de anotimp.

Bronşită cronică

Într-o jumătate de pahar de suc de ridichi se adaugă 4 linguri de miere şi se amestecă bine. Se bea cu înghiţituri mici acest remediu, dimineaţa.

Pentru ficat, piele

Se înlocuieşte masa de prânz sau de seară cu unul sau două pahare de suc obţinut astfel (pentru 1 pahar de 200 ml): se adaugă în blender 1 castravete verde, 1 roşie mare, ½ legătură ridichi, 1 linguriţă ulei de măsline presat la rece. Acest suc îmbunătăţeşte funcţia ficatului şi secreţia bilei, eliminând impurităţile epidermei.

Cistită

În cazul cistitelor greu tratabile, se bea sucul obţinut din 25 ml. suc de ridichi de lună (ridichi roşii), 25 ml. suc de ridiche neagră şi 300 ml. suc de morcov. Se ţin cure de 21 de zile, cu 10 zile de pauză.

Precauţii, contraindicaţii


Ridichile se consumă cu precauţie de către persoanele cu digestie sensibilă, cu predispoziţie către gastrită hiperacidă sau dischinezie biliară hipertonă. Sunt contraindicate în afecţiunile digestive acute (gastrită, diaree, colită).
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts