Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

7 aprilie 2017

Pirul – O plantă minune care DISTRUGE bacteriile din sânge, limfă şi alte ţesuturi.Iată ce alte beneficii uimitoare mai are

Cu un gust aromat si dulce, pirul este o planta puternica, cu efecte terapeutice, care ar trebui sa faca parte din alimentatia sanatoasa a fiecaruia dintre noi.








Pirul actioneaza diuretic si trateaza infectiile urinare, starile gripale si celulita. Insa nu se opreste doar aici! Are proprietati antimicrobiene, de tonifiere si intarire ale sistemului osos, si amelioreaza bolile de rinichi si ficat.

De ce este esential


Sucul de pir este cel mai nutritiv fel mancare pe care il poti avea la indemana. Este suficient sa consumi doar 60 ml de suc de pir de doua ori pe zi, pe stomacul gol, urmate de 15-20 de minute fara sa mai consumi nimic pentru ca digestia sa aiba loc inainte de a consuma alt fel de mancare sau lichide. Cel mai bun mod de a consuma sucul de pir este de a face o mica gargara cu el pentru a se amesteca cu enzimele digestive inainte de a fi ingerat.

Este recomandat sa bei o portie de doar 60 ml pentru ca ce este mai mult nu e intotdeauna mai bun, chiar deloc. Aceasta cantitate de suc de pir este echivalenta cu 2,26 kg de suc de legume. Sucul de pir este foarte puternic si concentrat. Chiar si 30 ml iti pot produce o stare de ameteala, dar aceasta se va manifesta doar la inceputul unei alimentatii cu pir, urmand sa curete cu adevarat stomacul, ficatul, pancreasul si sistemele circulatorii.

Beneficiile aduse de pir


Deoarece pirul este crescut din seminte de grau si extras inainte ca acestea sa se formeze, el nu contine gluten. Dintre calitatile superioare ale pirului si ale sucului care poate fi extras din frunzele sale, trebuie amintite:

- Este una din cele mai bogate surse de vitaminele A, C, E si K.

- Contine un spectru echilibrat si complet de vitamine B recunoscute pentru distrugerea celulelor canceroase fara sa le afecteze pe cele normale.

- Are in componenta calciu, fosfor, magneziu, sodiu, sulf, zinc si potasiu in proportii echilibrate, organice si de inalta calitate.

- Ofera fier organic pentru imbunatatirea circulatiei sangvine.

- Contine 92 din 102 minerale cunoscute ca fiind oferite de plante care cresc in pamant.

- Este cea mai la indemana forma de terapie cu clorofila.

- Reduce presiunea arteriala.

- Este foarte asemanator structurii moleculare chimice a globulelor rosii, crescand astfel capacitatea sangvina de a transporta oxigen catre toate celulele corpului.

- Curata ficatul.

- Ajuta la vindecarea rapida a ranilor.

- Lupta impotriva toxinelor care incetinesc metabolismul corpului nostru.

- Combate probleme glicemice.

- I se crediteaza combaterea caderii parului si a albirii acestuia.

- Ajuta in caz de constipatie.

- Creste rezistenta noastra la radiatii.

- Functioneaza ca un dezinfectant si distruge bacteriile din sange, limfa si alte tesuturi.

- Deoarece contine toti aminoacizii necesari organismului, este o proteina completa – pirul e considerat de nutritionisti un fel de mancare de sine statator.

Cum il cultivi


Tine semintele de pir la inmuiat in apa timp de o zi. Apoi pune semintele intr-o sita, acopera-le cu o bucata de panza si clateste-le de doua ori pe zi. Dupa doua zile, semintele vor incolti. Intr-un recipient care contine 2 cm de mix organic de crestere pentru plante, intinde semintele incoltite si uda-le de doua ori pe zi.Dupa 7-9 zile pirul va avea deja 20-25 cm in inaltime. Si pentru ca plantelor nu le place metalul, foloseste un cutic ceramic sau chiar mainile tale pentru a le culege. Ai grija sa cultivi pir in recipiente ceramice sau din plastic biodegradabil. Daca planuiesti sa cultivi pir pentru o perioada indelungata de timp, planteaza a doua tura de seminte dupa ce le-ai cules pe primele. Al doilea rand de pir va avea doar 50% din valorile nutritionale fata de primul, asa ca arunca la gunoi pamantul in care ai crescut pirul, si foloseste mereu sol nou si germeni noi.

Asigura-te ca primeste suficienta lumina, dar nu il lasa direct la lumina soarelui. Temperatura ideala pentru a creste pir este cuprinsa intre 18-24 grade Celsius. Poti face suc din pir cu ajutorul unui storcator si poti, de asemenea, sa il consumi mestecat, punand miezul deoparte.

Sursa: helpnet.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts