Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

4 aprilie 2017

Fructele acestea sunt UIMITOARE! Luptă cu CANCERUL, au rolul de a preveni ATEROSCLEROZA şi BOLILE DE INIMĂ

Fructele au o multime de beneficii pentru organism. Sunt recomandate in special pentru aportul de vitamine, dar si pentru continutul de fibre. Cercetari recente au scos insa la iveala beneficiile murelor pentru trupul nostru.





Studiile oamenilor de stiinta au scos la iveala faptul ca murele nu contin doar vitamine si minerale in cantitati mari, ci au si proprietati menite sa lupte impotriva cancerului. In plus, aceste fructe impulsioneaza sistemul imunitar si pe cel cardiovascular, intrucat contin vitamina C, scrie Daily Mail.

Vitamina C este importanta in tratamentul anemiei pentru ca imbunatateste absorbtia fierului in organism.

Murele au mai multe fibre decat majoritatea fructelor. O ceasca de mure contine aproximativ 8 grame de fibre, care ajuta la scaderea colesterolului si la pierderea in greutate. In plus, contin zaharuri de buna calitate, proteine si foarte putine grasimi vegetale. Murele contin si luteina, care ne protejeaza ochii si pielea de razele UV, ajutandu-ne sa avem un bronz frumos.

Aceste fructe de padure ajuta la lupta impotriva bolilor canceroase. Murele contin tanin, care le confera un caracter astringent, ajutand la coagularea sangelui.

Gustoasele mure, prin continutul de antioxidanti si resveratrol, au rolul de a reduce stresul oxidativ si de a preveni ateroscleroza si bolile de inima. Insa, cel mai important probabil, datorita antocianinelor continute, incetinesc dezvoltarea celulelor cancerase, in special al celor localizate la nivelul pielii si al esofagului.

E suficient sa mananci doi pumni de mure pe zi pentru a-i oferi organismului doza necesara de mangan, un mineral foarte necesar pentru oase puternice si sanatoase.

O alta vitamina esentiala continuta de mure este B9, cunoscuta si sub numele de acid folic. Impreuna cu vitamina B12 este necesara pentru formarea de noi celule sanguine. Acidul folic este recomandat femeilor insarcinate, intrucat previne anemia si defectele de tub neural la embrioni.


Sursa: ele.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts