Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

4 aprilie 2017

Acest fruct consumat dimineaţa umple organismul de energie şi vigoare pentru întreaga zi.

Fructul kiwi vă va ajuta să slăbiţi în termeni foarte restrânşi! Acest fruct delicios este îndrăgit de mulţi copii, dar astăzi se cunosc şi alte proprietăţi ale sale, pe care nu poţi să nu le observi, mai ales dacă îl consumi zilnic pe stomac gol.






Cura de slăbire pe bază de kiwi vă va ajuta să curăţaţi organismul, să ardeţi surplusul de grăsime fără a pierde masă musculară şi să îmbogăţiţi imunitatea cu vitaminele necesare!

Slăbire cu ajutorul kiwi


Kiwi conţine carnitină naturală, care are proprietatea de a arde grăsimile. De asemenea fructul este bogat în fibre, vitamina C, flavonoizi şi antioxidanţi. Şi mai este şi un produs slab caloric! În plus kiwi este o alegere perfectă pentru zilele de dietă aspră, căci structura sa fibroasă vă va ajuta să ţineţi apetitul sub control.

E foarte folositor consumul a 1 kiwi pe stomac gol (dacă nu suferiţi de ulcer sau gastrită). Unii oameni chiar îl consumă cu tot cu coajă, întrucât şi ea conţine o mulţime de fibre şi alte substanţe nutritive. Oricum chiar şi curăţat, un kiwi consumat dimineaţa umple organismul de energie şi vigoare pentru întreaga zi.

Fructul vă va ajuta să curăţaţi intestinul, iar datorită compoziţiei sale vitaminoase veţi putea controla cu succes apetitul. De fapt de multe ori excesul de apetit apare din cauza insuficienţei unor substanţe nutritive în organism, cum ar fi zincul – un alt element prezent în fructul nostru minunat.


O zi de dietă aspră pe bază de kiwi


O dată pe săptămână puteţi ţine o dietă aspră pe bază de kiwi. Pe parcursul zilei puteţi consuma 6 kiwi şi 1,5 litri de chefir degresat sau iaurt dietetic. Sistemul digestiv va avea astfel o zi de răgaz, iar intestinul se va curăţa.

Pe parcursul zilei de dietă aspră puteţi consuma cocktailuri: daţi la blender chefir şi kiwi cu portocale sau fructe de pădure. În acest fel veţi putea petrece ziua cu un meniu plăcut fără a afecta efectele dietei.

Dieta pe bază de kiwi are nişte rezultate impresionante. Redacţia noastră vă oferă 2 variante de dietă de 7 zile. După doar 1 săptămână nu vă veţi mai recunoaşte în oglindă! Totodată pierderea greutăţii va avea un efect pozitiv asupra organismului şi nu va include pierdere de masă musculară. E posibil să slăbiţi cu tocmai 6 kg într-un termen atât de scurt! Iar meniul este pur şi simplu o poveste…


Dietă verde pe bază de kiwi


1. Dejunul

Preparaţi o salată din 1 legătură de frunze de salată, 1 ardei gras roşu, 1 kiwi, 2 fire de ceapă verde. Adăugaţi apoi 1 lingură de muştar franţuzesc sau suc de lămâie.

2. O mică gustare la 2 ore după dejun

Preparaţi un cocktail la blender din 1 măr verde, 1 kiwi şi 1 banană. Dacă nu aveţi posibilitatea să faceţi cocktail, consumaţi fructele în mod obişnuit.

3. Prânzul

Turnaţi un pahar de iaurt natural peste 3 linguri de fulgi de ovăz, adăugaţi puţine stafide, 1 mandarină şi 1 kiwi tăiate mărunt. După 15 minute puteţi savura un prânz energizant!

4. O gustare după-amiază

Preparaţi o salată de fructe: 1 banană, 1 măr, 1 kiwi şi 1 pahar de chefir sau iaurt. Puteţi adăuga şi un vârf de cuţit de scorţişoară.

5. Cina

Fierbeţi puţin orez brun şi preparaţi o salată săţioasă! Amestecaţi 50 g de orez fiert şi adăugaţi 1 kiwi, 1 măr sau pară, nişte frunze de salată şi 1 pahar de chefir. Compoziţia salatei pare ciudată, dar este foarte delicioasă!

6. Înainte de somn

La alegere: 1 portocală sau 1 pahar de chefir.


Dietă proteică pe bază de kiwi


1. Dejunul

Preparaţi o salată din 100 g de orez brun fiert, 1 kiwi tăiat cubuleţe, 1 măr dat la răzătoare şi 30 g de brânză feta. În plus consumaţi şi o ceaşcă de ceai verde.

2. O mică gustare la 2 ore după dejun

1 banană şi 1 kiwi. Dacă aveţi posibilitatea, puteţi prepara la blender un cocktail din 1 kiwi, 1 banană şi 1 lămâie.

3. Prânzul

O supersalată! Tăiaţi cubuleţe 150 g de fileu de pui fiert, 1/2 de grepfrut, 2 kiwi, 1 ou fiert tăiat mărunt, puţină ceapă verde. Adăugaţi sare, piper, suc de lămâie şi 1 lingură de ulei de măsline.

4. O gustare după-amiază

Preparaţi o salată din 1/2 de banană, 2 kiwi, 1 linguriţă de stafide şi 200 g de iaurt degresat. La dorinţă puteţi adăuga şi puţin chefir.

5. Cina

Tăiaţi mărunt 50 g de brânză feta şi 2 kiwi, apoi adăugaţi puţin busuioc, 50 g de orez brun fiert şi 1 linguriţă de ulei de măsline şi amestecaţi salata.

6. Înainte de somn

Puteţi consuma 1 pahar de chefir sau iaurt degresat.

Cu toţii ne dorim ca astăzi să fie mai bine decât ieri. Tendinţa spre perfecţiune este în firea noastră. La fel de firească este şi dorinţa de a fi sănătos şi de a te simţi bine! Împărtăşiţi-le prietenilor aceste diete, ei le vor aprecia neapărat!


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts