Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

29 aprilie 2017

Află la ce alte probleme de sănătate te expui dacă nu bei suficientă apă!

Consumul de apă este vital pentru buna funcționare a organismului. Atunci când nu bei suficientă apă, riști să te confrunți cu numeroase probleme de sănătate.





Pierderea de fluide corporale și sare


Consumul unei cantități mai mici de apă poate duce la pierderea de lichide și săruri esențiale din organism. Acesta nu poate funcționa corect fără suficientă sare și fluide. Această lipsă poate duce la apariția ochilor și a gurii uscate. Deshidratarea extremă poate să fie, uneori, fatală.


Creșterea tensiunii arteriale


Hipertensiunea arterială este frecventă la persoanele care sunt de multe ori deshidratate. Atunci când celulele corpului se confruntă cu lipsa apei, glanda pituitară secretă o substanță chimică numită vasopresină. Aceasta provoacă reducerea în dimensiune a vaselor de sânge, în anumite părți ale organismului. Din această cauză, crește tensiunea arterială, favorizând apariția hipertensiuni.

Extenuarea organismului


Dacă nu consumi suficientă apă, este posibil să te confrunți cu oboseală extremă. Când țesuturile și celulele corpului nu primesc destulă apă, activitatea enzimatică încetinește iar organismul este privat de energie.

Constipația și problemele digestive


Când nu bei suficientă apă, alimentele nedigerate din organism nu se mai elimină, ceea ce duce la acumularea de toxine. Acest lucru favorizează apariția constipației, care poate duce mai departe la tulburări digestive, cum sunt balonarea, gazele, sindromul colonului iritabil, dureri de stomac, greață și pierderea poftei de mâncare.

Creștere în greutate


De multe ori, atunci când nu consumi destulă apă, ai tendința de a confunda setea cu foamea. Astfel, mănânci mai mult și pui kilograme în plus pe tine. Atunci când bei cantități mari de apă, metabolismul este stimulat, nu lent.


Infecții ale tractului urinar


Consumul insuficient de apă poate duce la afecțiuni dureroase și, uneori, grave, cum sunt infecțiile tractului urinar și cistită – mai ales la femei. Senzația de arsură în timp ce urinezi, nevoia frecventă de a urina, durere în partea inferioară a spatelui, urina urât mirositoare, prezența sângelui în urină și febră sunt simptome ale infecțiilor urinare.
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts