Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

5 aprilie 2017

Acest ceai tratează TINITUSUL, FIBROMIALGIA, ARTRITA REUMATOIDĂ, TIROIDA HASHIMOTO, SCLEROZA MULTIPLĂ și multe altele…

Știai că de-a lungul secolelor, cimbrul a fost folosit pentru tratarea multor afecțiuni, de la gripă la crize de epilepsie? În Evul Mediu, era adesea amestecat cu părți egale de lavandă și presărat pe podelele bisericilor pentru a elimina orice miros nedorit.







Cu mult înainte ca medicina modernă să fie descoperită, se punea cimbru pisat pe bandaje pentru a grăbi vindecarea rănii și pentru a împiedica infectarea acesteia.

Uleiurile esențiale volatile din cimbru au proprietăți anti-reumatice, anti-septice, anti-virale și anti-fungice.

Dacă este consumat cu regularite, ceaiul de cimbru poate ajuta semnificativ la reducerea încărcăturii virale din corp, ceea ce îl face foarte avantajos în tratarea sindromului oboselii cronice, fibromialgiei, tiroiditei Hashimoto, artritei reumatoidă, lupus-ului, amețelilor, tinitusului și sclerozei multiple.

Cimbrul conține vitamine și minerale. Este bogat în potasiu, fier și calciu, toate acestea contribuind la regularizarea tensiunea arterială, producerea adecvată de eritrocite și distribuția antioxidanților în corp. Este bogat în vitamina A, C, acid folic și conține complexul vitamina B.

Cimbrul conține o varietate importantă de bioflavonoizi și uleiuri volatile, incluzând timolul. Timolul este un ulei esențial care are proprietăți antioxidante foarte puternice.

Cimbrul are proprietăți în prevenirea cancerului, conținând terpenoide ca acidul rozmarinic și acidul ursolic (s-a arătat că, comsumând regulat cimbru, cantitatea de DHA (acid docosahexaenoic, un acid gras omega-3) din creier, din rinichi și din mebranele celulelor inimii a crescut.

Uleiul esențial al cimbrului are proprietăți antispasmice expectorante și bronhiale, tratând:


-bronșita acută și cronică

-gâtul iritat

-tusea

-laringita

-astmul

-tratează inflamații ale cavității bucale

-infecții ale gâtului

-previne gingivita

Bea ceai de cimbru în fiecare dimineață pentru a ajuta vindecarea fibromialgiei, tiroiditei Hashimoto, artritei reumatoidă, lupus-ului, amețelilor, tinitusului și sclerozei multiple.


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts