Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

5 aprilie 2017

8 alimente recomandate de dr. Oz care îţi PROTEJEAZĂ creierul de ALZHEIMER

Fasolea boabe şi peştele gras sunt două dintre alimentele care protejează creierul de Alzheimer. Fă-ţi o listă cu cele mai bune alimente recomandate de celebrul Dr. Oz!





Alzheimer este o boală degenerativă, progresivă, care determină mai multe tipuri de modificări în creierul persoanelor afectate. În primele stadii ale bolii, simptomele nu sunt foarte evidente. Apoi pacientul începe să aibă mici pauze de memorie numite popular "lapsus".

Pe măsură ce boala înaintează, pacientul experimentează diferite stări de confuzie în îndeplinirea ritualurilor zilnice. Dezorientarea şi judecata slabă sunt următorii paşi în evoluţia bolii. Ca şi în cazul altor afecţiuni, diagnosticarea precoce joacă un rol foarte important pentru ca tratamentul să dea rezultate bune şi să se ia din timp măsurile de prevenţie.

Studiile recente arată că prin schimbarea unor lucruri mărunte în alimentaţia zilnică, riscul de Alzheimer se poate reduce cu până la 53%, susţine celebrul Dr. Oz în emisiunea sa "The Dr. Oz Show". Iată care sunt cele mai puternice alimente care protejează creierul de Alzheimer:


1. Peşte

Somonul şi macroul se numără printre peştii cei mai bogaţi în acizi graşi omega-3, esenţiali pentru sănătatea creierului, explică Dr.Oz. De aceea, este foarte important să te asiguri că vei consuma pe parcursul săptămânii măcar o porţie de peşte alături de un mix de legume sau o salată de verdeţuri.


2. Fasolea boabe

Trebuie să incluzi fasolea boabe, precum şi alte surse de proteine vegetale (năut, mazăre, linte) în meniul tău măcar de trei ori pe săptămână, susţine Dr. Oz. Fasolea boabe este o sursă bună de fibre şi proteine, cu rol benefic pentru sănătatea creierului.


3. Verdeţuri

S-a demonstrat de foarte multe ori că legumele cu frunze verzi sunt vitale pentru sănătatea creierului. Numeroase cercetări au scos la iveală faptul că persoanele care au consumat măcar 1-2 porţii de verdeţuri pe zi au avut o rată de declin cognitiv mult mai mică. Prin urmare, Dr. Oz recomandă consumul zilnic de verdeţuri proaspete (spanac, pătrunjel, rucola, salată, varză kale, varză, varză de Bruxelles, mărar, valeriană) pentru a proteja creierul de Alzheimer.


4.Fructele de pădure

Doar două porţii de fructe de pădure consumate pe săptămână au un impact spectaculos asupra sănătăţii creierului. S-a constatat că fructele de pădure încetinesc procesul de degradare a creierului, protejându-l astfel de boli grave. Consumă căpşuni, afine, zmeură, cătină, coacăze şi mure, atât proaspete când le găseşti uşor, cât şi congelate. Dr. Oz recomandă în special afinele pe care să le consumi de două ori pe săptămână.


5. Cerealele integrale

Sunt importante pentru sănătatea creierului, însă trebuie să le alegi mereu pe cele integrale. Consumă la micul dejun un terci de ovăz sau alege pentru prânz quinoa, orzul, orezul brun, amarantul, hrişca sau pastele integrale. Dr. Oz recomandă cel puţin trei porţii de cereale integrale pe săptămână.


6. Oleaginoasele

Nucile şi seminţele crude aduc un aport însemnat de grăsimi bune, fibre şi antioxidanţi, nutrienţi importanţi pentru sănătatea creierului. De asemenea, s-a constatat că oleaginoasele scad colesterolul rău şi reduc riscul de apariţie a bolilor de inimă. Consumă cel puţin 5 porţii de nuci/seminţe (o porţie înseamnă un pumn mic) pe săptămână pentru a proteja creierul de Alzheimer.


7. Vinul roşu

Boala Alzheimer determină formarea de depozite anormale de peptide beta-amiloide în creier care au diverse forme şi dimensiuni. Potrivit unui studiu citat de Dr. Oz în emisiunea sa, se pare că vinul roşu consumat cu moderaţie are un impact asupra formei pe care le au aceste depozite şi le împiedică să se prindă de celulele nervoase.


8. Uleiul de măsline presat la rece

Cercetările au arătat că persoanele care folosesc uleiul de măsline presat la rece în dieta lor zilnică au un risc mult diminuat de a suferi de boli cerebrale grave.


Sursa: eva.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts