Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

4 aprilie 2017

7 beneficii TĂMADUITOARE ale semintelor de chia

Semintele de CHIA sunt originare din America de Sud, fiind consumate din timpuri stravechi de mayasi si azteci. Semintele de chia sunt considerate alimente complete din punct de vedere nutritional, fiind mai bogate in acizi grasi omega decat pestele si in proteine decat soia.






Tot semintele de chia prezinta un continut ridicat in fibre, ceea ce ajuta digestia, confera senzatie de satietate si ajuta in preventia cancerului de colon.

Semintele de chia sunt de asemenea foarte bogate in vitamine si minerale, dar si in antioxidanti, multi nutritionisti recomandandu-le in dieta zilnica.

Te invitam sa descoperi beneficile semintelor de chia.

7 Beneficii tamaduitoare ale semintelor de chia



1. Trateaza constipatia si previn hemoroizii

Semintele de chia sunt bogate in fibre vegetale, stimuland peristaltismul intestinal si combatand constipatia. Semintele de chia se umfla in tubul digestiv, devenind ca o pasta elastica, de aceea este nevoie sa le consumati cu o cantitate suficienta de lichide. De exemplu puteti pune semintele de chia in salate, supe, ciorbe, smoothie-uri, in cereale cu iaurt etc.

Consumul semintelor de chia este recomandat tuturor celor care sufera de boli interstinale, de exemplu in diverticulita.


2. Cresc imunitatea

Bogate in vitamine, dar si in aminoacizi – “materia prima” a anticorpilor – semintele de chia participa activ in mentinerea imunitatii, ajutand in preventia bolilor. Semintele de chia prezinta proprietati antiinflamatorii si cresc capacitatea de aparare a organismului.


3. Trateaza insomniile

Semintele de chia nu induc somnolenta, insa contin un aminoacid pe care organismul il utilizeaza in special noaptea, in timpul somnului, pentru calmare si relaxare, astfel incat procesele regenerative ale organismului sa aiba loc nestingherite. Acest aminoacid este numit triptofan si este binecunoscut in lumea medicala.


4. Sustin sanatatea inimii si a vaselor

Semintele de chia sunt bogate in antioxidanti, dar totodata ajuta in scaderea colesterolului si in preventia diabetului – cei mai mari dusmani ai inimii! Astfel ca semintele de chia sunt implicate in preventia bolilor cardiovasculare.


5. Recomandate in curele de slabire

Semintele de chia sunt bogate in nutrienti care accelereaza metabolismul si mobilizeaza grasimile din depozite. Astfel ca semintele de chia sunt recomandate in dieta zilnica pentru mentinerea siluetei, alaturi de alimente bogate in apa, ca fructele si legumele proaspete.


6. Previn osteoporoza

Semintele de chia sunt bogate in calciu, dar si alti nutrienti de care organismul are nevoie pentru a mentine oasele sanatoase. Consumate in mod regulat, semintele de chia ajuta in preventia osteoporozei. Nutritionistii recomanda asocierea unei diete echilibrate in calciu si vitamine cu un program regulat de miscare


7. Stimuleaza creierul si ajuta memoria

Semintele de chia contin vitamine din complexul B, aminoacizi si alte vitamine necesare bunei desfasurari a proceselor cerebrale. Semintele de chia imbunatatesc procesele de memorare si contribuie in mentinerea sanatatii celulelor nervoase.

IMPORTANT: semintele de chia trebuie consumate intregi - nu le zdrobiti in preparate.


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts