Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

24 martie 2017

Uleiul de galbenele tratează CRAMPELE ABDOMINALE şi CONSTIPAŢIA. Iată ce alte beneficii mai are

Uleiul de galbenele este folosit pentru tratarea crampelor abdominale si constipatiei. Pielea este insa principalul beneficiar al calitatilor uleiului multumita proprietatilor antiinflamatoare si antibacteriene ale acestuia.








Iata cateva dintre beneficiile acestui ulei:


1. Piele uscata sau crapata 

Uleiul de galbenele este un foarte puternic hidratant pentru pielea uscata sau crapata. Acesta catifeleaza zona si reduce durerile si disconfortul.

2. Inflamatii 

 Uleiul de galbenele actioneaza foarte bine in cazul unor leziuni musculare sau a vanatailor. Actiunea antiinflamatoare contribuie la reducerea inflamatiilor in cazul unor rani. Totodata, uleiul de galbenele ajuta si la tratarea varicelor superficiale, numite si vene “in panza de paianjen”, a venelor varicoase, ulcerelor de gamba, dar si degeraturilor.

3. Bebelusi 

 Uleiul ajuta la tratarea iritatiilor de scutec care pot fi cu adevarat suparatoare pentru copilas.

4. Taieturi superficiale si rani  

Actiunea antiseptica si antimicrobiana grabeste procesul de vindecare a ranilor, taieturilor minore, intepaturilor de insecte, dar si in tratarea acneei si ulcerelor de decubit (ulcer de presiune sau escara).

5. Probleme ale pielii 

Eczemele, psoriazisul, dermatita si multe alte probleme ale pielii pot fi calmate cu ajutorul uleiului de galbenele. Actiunea antifungica a uleiului este utila in tratarea piciorului de atlet, herpesului, dar si a dermatofitiei inghinale (tinea cruris).


Sursa: bzi.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts