Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

10 martie 2017

Tratează ULCERUL LA STOMAC , CANCERUL STOMACAL şi INFLAMATIILE ARTICULARE cu acest remediul natural

Tataneasa este una dintre cele mai valoroase plante medicinale avand proprietati unice care o fac de neinlocuit in tratarea unor boli grave precum ulcerul stomacal, cancerul la stomac sau inflamatiile articulare.







 Aceasta creste prin locuri umede, prin vii, pe langa drumuri, santuri, garduri etc. Planta este multianuala si poate atinge inaltimi de 80 de centrimetri. Tulpina este paroasa, aspra, frunzele lunguiete, ovale, aspre si ascutite la varf. Florile, de forma unor clopotei, au culoarea alb-rosie spre violet si apar in perioada mai-iunie.

Radacina este puternica, in exterior de culoare neagra-maronie, iar in interior alba spre galben. Radacina plantei fiind adanc fixate in pamant, nu poate fi distrusa usor. Radacinile se scot primavara, inainte de a inflori sau toamna, fiind necesara .o. cazma cu muchiile ascutite.

Radacina de tataneasa contine ulei volatil, alantoina, principiu activ de baza care da plantei proprietati hemostatice si cicatrizante, foarte utile in tratamentul ulcerului stomacal, apoi mucilagii, tanin si alte substante. De remarcat ca radacina de tataneasa trebuie bine uscata la 40-60 de grade, din ea se poate obtine o faina, foarte utila in tratamentul multor boli. Se folosesc si frunzele de tataneasa in stare proaspata sau uscate.

In scrierile vechi se pomeneste de tataneasa ca o planta folosita inca din Evul Mediu la tratamentul fracturilor osoase. Inca din vechime pulberea obtinuta din radacina uscata de tataneasa se folosea in tratamentul ranilor greu vindecabile, strivirilor, lovirilor si luxatiilor, in combaterea durerilor de orice fel care apar la articulatii.

De asemenea, tataneasa se recomanda in tratarea bolilor de plamani si ale cailor respiratorii, in hiperaciditatea stomacului, tuse, spasme musculare. Are o influenta deosebita asupra substantei oaselor incat fracturile se vindeca rapid si fara probleme, cicatrizeaza mucoasa stomacului, ceea ce face ca ulcerul stomacal sa se vindece.

Pentru o transpiratie puternica si pentru eliminarea urinei se foloseste o lingura varfuita cu flori si frunze de tataneasa la o jumatate de litru de apa clocotita. Pentru tratamentul ranilor ce se vindeca greu si au o intindere mai mare se pun zilnic comprese obtinute din radacina, flori si frunze de tataneasa care se fierb in lapte.

Atentie! nu se folosec vase metalice cand se prepara ceaiul de tataneasa. Se pun doi pumni cu tataneasa intr-un litru de apa si se aduce oana aproape de fierbere, cu acest lichid se spala de trei ori pe zi fata, obtinandu-se un ten frumos, iar impuritatile de pe piele si acneea dispar.

Din radacina bine uscata si pisata intr-un mojar se obtine o pulbere care se pune p ranile proaspete si purulente. In parallel se va lua zilnic o jumatate de lingurita de pulbere de radacina de tataneasa intr-un pahar cu lapte. Deoarece tataneasa contine auxina, o substanta ce dizolva secretiile ce se formeaza pe rani, conduce la o vindecare de profunzime si rapida. Daca pe o rana chiar si mai veche care nu se vindeca de mai mult timp se pune pulbere din radacina de tataneasa, rana incepe sa se inchida treptat sis a se vindece dupa numai o saptamana de tratament.

Crema de tataneasa poate fi folosita cu succes in tratarea durerilor de gambe, din zonele in care s-au format varice. In cazul inflamatiei articulatiilor genunchilor pot fi folosite comprese cu terci din faina de radacina de tataneasa sau cu frunze de tataneasa oparite cu apa clocotita, legate apoi strans pe genunchi cu o panza curata. Pentru contuzii, loviri, fracture, de un real folos este tinctura din radacina de tataneasa. Se pun comprese cu aceasta tinctura pe locurile afectate.

Din frunzele de tataneasa se poate prepara un adaos pentru bai de sezut sau bai complete foarte bune in tratamentul durerilor reumatice, artritita, igiratie defectuoasa, varice, fracturi in convalescenta.


Folosire:


Ceai macerat la rece – doua lingurite cu radacina de tataneasa rasa marunt se pun intr-o cana cu apa rece, se lasa peste noapte la macerat. Dimineata se incalzeste usor, apoi se strecoara. Ceaiul se be ape tot parcursul zilei cu inghitituri mici.

Amestec de ceai pentru ulcer stomacal – se amesteca 100 g frunze de tataneasa, 50 g galbenele si 50 g troscot. Se pune o lingurita varfuita din acest amestec de ceai intr-o cana cu apa clocotita, se lasa trei minute. Se beau trei cesti intr-o zi, calmeaza durerile si vindeca ulcerul gastric.

Comprese cu terci din faina de radacina de tataneasa – radacinile bine uscate se macina fin intr-o rasnita mai veche de cafea, se pune o lingura din aceasta faina intr-o cana (nu metalica) se pune apa foarte fiebinte si cateva picaturi de ulei de floarea-soarelui. Se amesteca cu o lingura sau spatula din lemn. Amestecil acesta sub forma de terci se pune pe panza curata si in stare calda se aplica pe locurile dureroase ale articulatiilor sau in zone unde a fost o fractura de os.

Comprese cu frunze proaspete
– se spala bine un poumn de frunze proaspete de tataneasa, se zdrobesc cu un facalet pe o planseta de bucatarie apoi se pun pe locurile afectate ale articulatiilor, zone dureroase dupa fracturi.

Comprese cu frunze strivite – o mana cu frunze proaspete de tataneasa se opareste cu o jumatate de litru de apa clocotita, apoi se pun pr locurile afectate de dureri (artrite, dureri reumatice) si se leaga locul cu bucati de panza.

Adaos pentru baie – intr-un vas de 5 litri cu apa rece se pun patru pumni cu frunze proaspete sau uscate de tataneasa, se lasa pana a doua zi la macerat, apoi se incalzeste, se strecoara si se pune in apa pentru baie. Se foloseste atat pentru o baie completa, cat si pentru o baie de sezut.

Tinctura din radacini de tataneasa – radacinile proaspat culese, se spala bine, se rad, se introduce intr-o sticla. Se toarna apoi alcool rafinat de 38-40% pana ce s-a acoperit nivelul radacinilor si se pune sticla intr-un loc calduros si luminos timp de doua saptamani. Se foloseste fie pentru frectii, fie sub forma de comprese.

Crema de tataneasa – se folosesc 5-6 radacini de tataneasa, se spala cu o perie, se toaca marunt, se pun cca 200 g untura curata de porc incinsa, se lasa sa se prajeasca amestecand cu o lingura de lemn, apoi vasul se acopera si se lasa pana a doua zi. Se incalzeste pana amestecul devine fluid, se trece printr-o bucata de panza curata, se stoarce bine si crema se pastreaza in cutiute inchise ermetic. Aceasta este utila pentru tratamentul ulcerului varicose, varicelor si ranilor de toate tipurile.

Vin de tataneasa – intr-un litru de vin alb se pun 4-6 radacini de tataneasa bine spalate si tocate marunt, se lasa 5-6 saptamani, apoi se bea o jumtate de paharel de 2-3 ori pe zi in cazul bolilor de plamani.

Sursa: cyd.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts