Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

6 martie 2017

Tratament revoluţionar în lupta cu cancerul. Cercetătorul Adrian Bot: Jumătate dintre pacienţi răspund la tratament. Este un început de drum

În America, o companie farmaceutică este aproape de lansarea terapiei care învinge cancerul. Un român, medicul Adrian Bot, este în echipa de cercetători care a găsit remediul pentru o boală considerată incurabilă. 





Adrian Bot a vorbit despre această descoperire cu jurnalistul Claudiu Lucaci, în direct prin Skype la emisiunea Ultima Ediţie. A comentat subiectul specialistul în hematologie, prof. dr. Horia Bumbea.

Cercetătorii luptă acum pe un nou front împotriva cancerului: atacă maladia la nivel molecular, chiar cu armele organismului. Speră că terapia va reuşi să elimine şi ultima celulă malignă ascunsă în corp, din cauza căreia cancerul recidivează cu metastaze. O performanţă pe care nu a reuşit-o nimeni până acum.

Rezultatele pe care le avem arată că jumătate din pacienţi răspund la tratament, iar dintre aceştia, 40 la sută răspund complet, explică cercetătorul Adrian Bot, care subliniază că este un început de drum.

Practic, cercetătorii scot celule din sistemul imunitar şi le inserează programe genetice care le învaţă să recunoască celulele canceroase, oricât de bine camuflate ar fi. Reintroduse în organism, celulele imunitare dotate cu un fel de "GPS molecular" se multiplică şi încep imediat să caute şi să distrugă cancerul. Rezultatele diferă, însă, în funcţie de tipul de boală oncologică.

Echipa de peste Ocean, din care face parte şi românul Adrian Bot, speră că, în curând, va oferi lumii primul medicament foarte eficient de acest tip.

Rezultatele primului studiu făcut pe 101 pacienţi cu limfom non-Hodgkin agresiv, publicate recent, sunt încurajatoare. 41 la sută dintre pacienţi au răspuns la tratament. Iar 36 la sută au avut un răspuns complet la 6 luni.

Acest tip de limfom e foarte greu de tratat, iar pentru pacienţi, fiecare zi contează. Şi e important să aibă o nouă opţiune terapeutică, spun reprezentanţii echipei, care speră să obţină, anul acesta, autorizaţie pentru vânzarea medicamentului pe piaţa europeană.

Între timp, şi alte companii lucrează la noi terapii care atacă maladia secolului la nivel celular.

Un milion de români suferă de cancer, iar peste 4 milioane de persoane au o rudă de gradul I diagnosticată cu această teribilă maladie.

840.000 de persoane au primit teribilul diagnostic de cancer, arată un studiu realizat de IMAS şi Centrul pentru Inovație în Medicină.

45% dintre cei care au răspuns sondajului IMAS consideră că diagnosticul de cancer duce întotdeauna la deces.

Principala temere legată de cancer a românilor este că nu poate fi vindecat, arată un studiu realizat de IMAS şi Centrul pentru Inovație în Medicină.

65% dintre români, indiferent dacă au fost sau nu diagnosticați cu cancer, consideră că statul român nu asigură un tratament corespunzător pentru pacienții cu cancer.

75% dintre români consideră că durează prea mult ca un medicament nou descoperit să ajungă la pacienții din România



Sursa: stiri.tvr.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts