Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

17 martie 2017

Sucul acestor fructe de pădure UCIDE celulele canceroase şi tratează alte zeci de boli!

Merisoarele sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe ale padurii si nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta. Acestea au proprietatea de a ucide celulele canceroase si de a trata un numar destul de mare de boli. Citeste in continuare pentru a afla de ce nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta.







Sucul de merisoare este bogat in antioxidanti, vitamina C si acid salicilic, avand beneficii deosebit de importante pentru sanatate. Sucul de merisoare contine substante nutritive care asigura organismului energie, proteine si carbohidrati. Fitonutrientii sunt compusi naturali prezenti in merisoare care au capacitatea de a preveni diverse probleme de sanatate. Un pahar de suc contine doar 45 de calorii, astfel incat poate fi consumat si de persoanele aflate la dieta.

In sucul de merisoare se regasesc multe minerale, cum ar fi calciu, magneziu, fier, fosfor, sodiu, potasiu si zinc. Acesta mai contine si vitamine din grupa B precum tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, vitamina E (alfa-tocoferol) si vitamina K.

Printre beneficiile pentru sanatate ale sucului de merisoare se numara tratarea infectiilor urinare, a afectiunilor respiratorii, a bolilor cardiovasculare, a pietrelor la rinichi si chiar a cancerului. In plus, acesta contribuie la intarirea oaselor si a dintilor si previne formarea placii bacteriene, protejand gingiile.

Afla mai jos cate beneficii iti poate aduce un pahar de suc de merisoare consumat zilnic:


Combate infectiile tractului urinar

Infectiile tractului urinar sunt cauzate de aparitia unui dezechilibru intre bacteriile benefice si cele nocive de la nivelul sistemului urinar. Aceste infectii pot aparea la nivelul vezicii urinare, la nivelul rinichilor sau al prostatei. 

Conform studiilor, sucul de merisoare contine proantocianine care impiedica bacteriile sa se ataseze de peretii vezicii urinare. Aceste substante previn multiplicarea bacteriilor si contribuie la eliminarea lor o data cu urina. Consumul regulat de suc de merisoare poate ajuta la prevenirea infectiilor tractului urinar la femei.

Protejeaza sistemul cardiovascular

Sucul de merisoare poate ajuta la reducerea afectiunilor cardiace si la sustinerea sanatatii cardiovasculare. Flavonoizii prezenti in sucul de merisoare au proprietati cardiovasculare si pot reduce riscul de ateroscleroza. 

Ateroscleroza se manifesta prin ingustarea arterelor ca urmare a depozitelor de grasimi, calciu si colesterol din sange. Acestea impiedica fluxul sangvin sa ajunga in anumite parti ale corpului in cantitate suficienta pentru a alimenta celulele cu oxigen. Drept urmare, ateroscleroza, in lipsa unui tratament adecvat, poate conduce la infarct sau la atac vascular. Sucul de merisoare poate reduce cantitatea de colesterol nociv din sange si stimula fluxul sangvin.

Previne aparitia cariilor


Conform unor studii recente, sucul de merisoare poate preveni formarea cariilor. O substanta chimica numita proantocianidina impiedica fixarea bacteriilor nocive pe suprafata dintilor. In plus, substanta respectiva reduce productia de acizi, protejand formarea placii dentare. O buna igiena orala si un consum regulat de suc de merisoare pot contribui semnificativ la reducerea riscului de aparitie a cariilor dentare.

Rol antitumoral


Antocianinele care dau merisoarele intensa culoare rosie au de asemenea rolul de a inhiba dezvoltarea celulelor tumorale. Conform studiilor, dietele bogate in flavonoizi, cum ar fi antocianinele, joaca un rol fundamental in reducerea riscului de cancer. Sucul de merisoare contine puternice substante anticancerigene, eficiente in special in lupta impotriva cancerului de colon si de prostata. Consumul de suc de merisor ar putea de asemenea incetini dezvoltarea tumorilor. Substantele chimice prezente in acesta pot preveni totodata inmultirea celulelor cancerigene de la nivelul sanilor.

Efect antiaging

Cantitatile foarte ridicate de fitonutrienti si de substante antioxidante din sucul de merisoare joaca un rol vital in protectia impotriva problemelor datorate varstei, cum ar fi declinul cognitiv si reducerea memoriei. Merisoarele protejeaza celulele de atacul radicalilor liberi care conduc la imbatranirea organismului si degradarea celulelor.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts