Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

30 martie 2017

Secretul longevității dezvăluit de două femei. Iată cum poţi să ajungi la 100 de ani!

Se pare ca secretul longevitatii nu este reprezentat de o fantana magica, ci de lucruri cu adevarat accesibile. De acest lucru cu siguranta va vor convinge doua femei care au trecut pragul de 100 de ani. Citeste in continuare pentru a afla care este secretul longevitatii!







Eunice Modlin (101 ani) din Indiana, SUA, spune ca secretul longevitatii sale este… ciocolata. In schimb, Emma Morano, italianca inregistrata drept cel mai batran om de pe planeta la 117 ani, spune ca isi datoreaza vitalitatea faptului ca a mancat zilnic oua.

Secretul longevitatii – o conceptie sanatoasa de viata


Eunice Modlin a implinit anul acesta 101 ani. Recunoaste ca in viata nu primesti intotdeauna ce iti doresti. Insa, este de parere ca primesti intotdeauna ceea ce ai nevoie. Poate si in aceasta conceptie de viata sta secretul longevitatii ei. Insa ea este de parere ca secretul sta in a consuma ciocolata zilnic, dar nu este vorba de orice fel de ciocolata si in orice cantitate. ”Mananca zilnic doua bucatele de ciocolata neagra”, a declarat presei Tammy Modlin Gentry, nepoata Eunicei, adaugand: ”Intotdeauna a fosta atenta sa nu consume mai mult pentru a nu se ingrasa”.

Secretul longevitatii – legume proaspete din propria gradina


Modlin mai crede ca secretul longevitatii sale consta si in faptul ca a mancat in fiecare zi legume proaspete din gradina proprie. In plus, a ajutat-o sa duca o viata sanatoasa faptul ca nu a baut niciodata alcool si nu a fumat. Centenara nu mai vede bine si nu se mai tine prea bine pe piciore, insa mai merge la biserica. Si analizele sale de sange stau dovada ca sanatatea ei e foarte buna.

Secretul longevitatii – consumul de oua


Italianca Emma Morano a intrat in Cartea Recordurilor drept cea mai in varsta persoana de pe pamant. Are 117 ani! Ea considera ca secretul longevitatii consta in faptul ca mananca oua in fiecare zi. Dupa ce a avut un mariaj nefericit la tinerete, traieste singura din anul 1938. „Nu am vrut sa fiu condusa de nimeni,” a declarat ea pentru The New York Times anul trecut.

Nu doar mostenirea genetica


Dar ce a facut-o sa traiasca o viata atat de lunga? Morano si alti centenari pot da anumite indicii despre care este secretul longevitatii lor. Este clar ca este vorba si de gene. In cazul Eunicei, mai are un frate cu un an mai mic care traieste si el. Dar ce anume facem cu zestrea noastra genetica depinde si de noi.


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts