Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

26 martie 2017

Scapă de riduri fara niciun ban cu aceasta TEHNICĂ veche


Ridurile incep sa ne dea batai de cap dupa varsta de 30 de ani, moment in care incepem sa fim mai atente cu pielea noastra si incercam tot felul de remedii/tehnici pentru a intarzia aparitia acestora.


Odata cu trecerea timpului, celulele epidermei tind sa se subtieze, iar din aceasta cauza se produc fisuri in bariera protectoare de sebum, ducand la deshidratarea pielii, se formeaza pungile de sub ochi, barbia dubla, etc. Procesul general de imbatranire nu poate fi oprit. Pielea, ca orice alt organ, este supusa si ea legilor de imbatranire. Exista totusi posibilitati, ca prin masuri preventive, printr-o buna igiena, o viata echilibrata, sa intarziem si sa incetinim acest procest de imbatranire.

Curatarea zilnica a pielii, lasand tesuturile sa respire si hranirea ei cu substante speciale, regeneratoare, care sa-i stimuleze vitalitatea, sunt de asemenea masuri care contribuie la mentinerea prospetimii pielii.

Pentru activarea circulatiei sangelui si tonicitatea muschilor se recomanda practicarea masajului si a gimnasticii faciale. Prin aceste tehnici vechi, ridurile mai putin evidente vor disparea, intarziindu-se aparitia altora.

Masajul este folosit cu succes pentru prevenirea formarii ridurilor, cat si pentru atenuarea si disparitia celor deja formate.

Miscarile din timpul masajului vizeaza, in primul rand, muschii pielosi ai fetei si tesutul elastic din derm de care depinde, in cea mai mare masura, vitalitatea pielii.


Iata ce beneficii are masajul executat corect pentru tenul tau:


- mentine supletea pielii

- stimuleaza functiile glandelor sebacee

- mareste tonicitatea muschilor pielosi

- ajuta la prelungirea in timp a elasticitatii pielii

- indeparteaza stratul de celule moarte de pe suprafata pielii

- inlesneste irigarea cu sange a tesuturilor

- impiedica depozitarea prisosului de grasime sub piel

- actioneaza favorabil asupra sistemului nervos

Pentru a obtine toate aceste beneficii, masajul nu se face la intamplare. Miscarile vor fi efectuate usor, fara sa intindem pielea de jos in sus.

Iata mai jos o veche tehnica de miscari specifice care ne ajuta sa scapam de riduri:



Masajul mangaietor se executa cu pulpele degetelor. Se mangaie usor pielea obrazului, fara a o intinde. Acest masaj are actiune asupra glandelor pielii si a nervilor, inviorand circulatia sangelui.

Masajul ciupit, miscari de scurta durata care constau in a apuca pielea intre degetul mare so aratator. Se executa cu finete asupra muschilor si tendoanelor.

Masajul framantat se executa apucandu-se pielea intre degetul mare si celelalte degete si strangandu-se ca si cand am vrea sa stoarcem un burete. Se obtine o inviorare a tesuturilor si se indeparteaza surplusul de sebum din glandele sebacee.

Masajul pianotat, cu miscari asemanatoare celor executate la pian cu toate degetele, se se foloseste pentru stimularea pielii ridate.

Masajul tapotat este identic pianotatului, miscarile efectuandu-se insa numai cu aratatorul si mijlociul.

Masajul frictionat se executa cu miscari de frictionare a pielii si se recomanda pentru decongestionarea tesuturilor mai profunde si in cazuri de circulatie defectuoasa.

In plus, sunt indicate cateva masuri preliminare si anume: fata va fi bine curatata, apoi unsa cu o crema; parul va fi legat cu o banda, pentru a nu se murdari de crema; durata nu va depasi 10-15 minute; mainile vor fi perfect curate si cu unghiile scurte; miscarile vor fi facute cu delicatete, in special in partile proeminente ale obrazului. Tenul uscat va beneficia de masajul mangaietor, ciupit, pianotat si tapotat, iar la tenul gras se va folosi masajul framantat, frictionat si tapotat. Obrazul care prezinta leziuni, cosuri nu va fi masat.

Masajul vertical al fruntii incepe de la linia mediana spre marginea parului; miscare porneste spre tampla stanga, se revine la mijlocul fruntii, de unde se pleaca spre tampla dreapta. Exercitiul se executa cu degetul mijlociu de la ambele maini, alternativ.


Tot cu ajutorul degetelor mijlocii se maseaza intreaga suprafata a fruntii, efectuand mici semicercuri.


Masajul orizontal al fruntii se efectueaza prin miscari de mangaiere executate cu degetul aratator si mijlociu de la stanga la dreapta si apoi de la dreapta la stanga.


Intreaga suprafata a fruntii se pianoteaza cu ajutorul a 4 degete, concomitent, de la ambele maini. Loviturile vor fi usoare, ritmice si regulate.


Daca fruntea prezinta riduri orizontale, ea mai poate fi masata prin executarea de miscari in zig zag pe intreaga suprafata a ei, folosindu-se in acest scop mana stanga, atunci cand pornim de la tampla dreapta si invers.


Masajul nasului se executa cu degetul mijlociu prin alunecare, de la varful nasului spre radacina.


Masajul circular se efectueaza descriind pe aripile nasului, pornind de la varf spre radacina, apoi, printr-o miscare de alunecare de-a lungul sparncenelor, revenim la pozitia initiala. Ne folosim de dehetele mijlocii, care lucreaza concomitent.


Masajul obrazului incpe prin miscari de mangaiere, pornind dela maxilarul interior spre aripile nasului; lucreaza concomitent ambele maini.


Masajul circular al obrajilor se executa folosind degetele mijocii pentru descrierea de mici cercuri, pornind de la mijlocul barbiei in sus, pana cuprindem toata suprafata obrajilor.


Cu degetele mare si mijlociu se executa mici ciupituri, concomitent cu ambele maini. Se insista in special asupra ridurilor din santul nazo-labial si de-a lungul maxilarului inferior.


Cu partea exterioara a degetelor, bine intinse, efectuam, alternativ, cu ambele maini, lovituri scurte pornind de la maxilarul inferior pe partea stanga, unde insistam mai mult. Urcam apoi pe obraji si coboram din nou. Reincepem miscarile pe partea dreapta.


Masajul circular al ochiului se incepe la marginea exterioara prin tapotari foarte fine pe pleoapa inferioara, coltul interior al ochiului, apoi peste pleoapa superioara spre punctul de pornire. Miscarea se executa cu degetul mijlociu. Lucreaza concomitent ambele maini.


Masajul ridurilor laba gastei se executacu degetele mijlocii, concomitent de la ambele maini, cu care se descriu cercuri mici.


Masajul buzelor se efectueaza cu ajutorul degetelor aratator si mijlociu, intre care cuprindem buzele.


Masajul se incheie printr-o miscare de mangaiere a gatului, obrajilor, regiunii din jurul ochilor si a fruntii.


Masajul decolteului se executa prin miscari de mangaiere care pornesc de la mijlocul lui in sus, spre umeri.


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts