Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

19 martie 2017

Remediu antic care UCIDE eficient STAFILOCOCII rezistenţi la antibiotice!

Exista numeroase medicamente farmaceutice care au fost depasite de rezistenta ce o au stafilococii in zilele noastre. Cu toate acestea, un remediu de orgine anglosaxona reuseste sa ucida cu succes stafilococii rezistenti la antibioticele clasice.






O potiune anglosaxona folosita in secolul X pentru tratarea infectiilor oculare are potentialul de a distruge stafilococii moderni rezistenti la antibiotice.

Remediul antic a fost gasit in Biblioteca Britanica (British Library), intr-o carte de piele considerata drept unul dintre primele volume cu texte medicale – Bald’s Leechbook.

Cartea, veche de o mie de ani, ce contine tratamentul „salvarea ochiului” a fost tradusa de Christina Lee, expert in societatea anglosaxona, profesor la Universitatea Nottingham.

Lee a explicat motivul pentru care aceasta reteta a fost aleasa din carte.

„Am ales-o intrucat contine ingrediente precum usturoiul care este studiat in prezent in legatura cu proprietatile sale antibiotice”, a spus Lee.

In reteta sunt doua ingrediente care fac parte din familia Alliacees (usturoi si ceapa) apoi vin si ox gall (fiere de bou) – toate se amesteca intr-un vas se cupru. Mai departe, conform instructiunilor din carte, potiunea va fi lasata sa se odihneasca timp de noua zile. Dupa acest rastimp va fi strecurata printr-o carpa moale.

„Un alt motiv pentru care ne-a atras atentia aceasta reteta este ca era usor de preparat si ne era prezentata drept cel mai bun remediu in cazul infectiilor oculare. Cum puteam sa nu o testam, cand ne facuse atat de curiosi”, a adaugat Lee.

Apoi, Lee si colegii sai au mers la departamentul de microbiologie a universitatii pentru a testa eficacitatea formulei, rugand microbiologii sa o recreeze cat mai exact si apoi sa o examineze.

„Am recreat-o pe cat de bine am putut. In carte se gaseau exact masurile diferitelor ingredinte si modul in care trebuiesc combinate inainte de a fi folosite, asa ca am incercat sa urmam cat mai indeaproape totul”, a declarat microbiologul Freya Harrison, de la Universitatea Nottingham.

Dupa ce au obtinut potiunea au inceput sa o testeze pe diversi stafilococi, rezistenti la antioticele obisnuite.

Oamenii n-au avut asteptari prea mari, insa au fost uluiti de rezultatele obtinute in laborator.

„Am descoperit ceva foarte interesant – remediul pentru salvarea ochiului are si efecte antibiotice nemaipomenite. O populatie stabila de stafilococii a fost decimata rapid, din cateva miliarde numai cateva mii au scapat cu viata. Potiunea a demonstrat ca are o abilitate extraordinara de distrugere a stafilococilor”, a punctat Harrison.

Oamenii de stiinta britanici le-au cerut colaboratorilor americani sa testeze la randul lor formula pe un organism viu, ranit si potrivit lui Steve Diggle, profesor de socio microbiologie, „surpriza uriasa a fost ca aceasta formula pare a fi mai eficace decat tratamentul antibiotic obisnuit”.


Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts