Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

16 martie 2017

Planta miraculoasă care ne parfumează viaţa şi care VINDECĂ mai mult de 100 de boli grave

Una dintre cele mai populare si apreciate plante medicinale ramane lavanda. Cei mai multi o cunoastem pentru capacitatea sa de a elimina tensiunea nervoasa si de a ne relaxa, dar aceasta planta inmiresmata poate face mai mult de atat. Citeste in continuare pentru a afla cateva dintre beneficiile acestei plante.






Aceasta planta lila ce ne invaluie cu parfumul sau extrem de puternic este folosita intens in industria cosmetica, insa devine din ce in ce mai apreciata si ca planta medicinala.

In compozitia plantei au fost identificate peste 40 de componente care nu pot fi obtinute pe cale de sinteza in laborator. Printre substantele active se regasesc substantele amare, acidul acetic, taninul si cineolul, substantele minerale, care atribuie florii virtuti vindecatoare pentru mai bine de 100 de boli.

Preparatele obtinute din aceasta planta (infuzia si tinctura) sunt de mare ajutor sanatatii datorita proprietatilor sale sedative, antispastice, antiseptice, hipotensoare, carminative, diuretice si sudorifice. 

De asemenea, reduce inflamatiile si grabeste procesul de cicatrizare a ranilor. O cana de infuzie preparata dintr-un amestec de plante (pe langa flori miraculoase, se vor adauga flori de tei, de sulfina si de captalan – cate o lingurita din fiecare) este recomandata de doua ori pe zi, persoanelor depresive.

Exista chiar dovezi stiintifice ca uleiul eteric extras din aceasta planta poate juca un rol important in tratarea cancerului.

Iata care este aportul acestei plante, in beneficiul sanatatii noastre, nu inainte de a-i afla insa numele. Este vorba despre lavanda (sau levantica).

Levantica este planta de care ai nevoie in caz de incordare, agitatie, anxietate sau depresie. Cercetatorii au descoperit ca levantica favorizeaza tipul de unde cerebrale asociate cu relaxarea.

Polifenolii din lavanda au capacitatea de a distruge bacteriile din stomac care sunt responsabile de digestia lenta si aparitia arsurilor stomacale. Daca ai astfel de probleme, bea ceai de lavanda si vei scapa de problemele digestive.

Ceaiul preparat dintr-o mana de flori de lavanda este un remediu eficient pentru insomnii. Daca, inainte de culcare bei un ceai de lavanda sau pui sub perna un saculet cu flori de lavanda, vei descoperi ca mirosul acestei plante te va ajuta sa ai un somn linistit.

Uleiul esential de levantica este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru combaterea migrenelor.

Vindeca infectiile – substantele continute de lavanda distrug bacteriile si previn infectarea ranilor sau zgarieturilor. Lavanda vindeca tesuturile si ajuta la cicatrizarea ranilor.

Amelioreaza cefaleea prin aplicarea si masarea pe frunte cu putin ulei de lavanda.

Uleiul de lavanda diluat cu alcool si-a dovedit o eficienta remarcabila in imbunatatirea functionarii ficatului si a vezicii biliare sau pentru calmarea colicilor abdominale si a balonarilor.

Lavanda este aliatul impotriva matretii – aplica 15 picaturi de tinctura de lavanda in 2 linguri de ulei de masline, incalzeste-le putin si aplica-le apoi pe parul umed, masand usor scalpul.

Pentru un efect de durata, foloseste acest „tratament” o data pe saptamana. Si in cazul acneelor, a pielii uscate sau a tenului gras, lavanda este un ajutor de nadejde. Aplicati o compresie cu infuzie de lavanda in zona pe care vreti sa o tratati si rezultatele nu se vor lasa asteptate.

Sursa: antenasatelor.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts