Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

6 martie 2017

Partea urâtă a cremvuştilor şi de ce nu ar trebui să le daţi copiilor să mănânce

Orice copil, adora sa manance hot dog. Este o gustare cu adevarat grozava si chiar si noi adultii suntem cuceriti de ea.





Potrivit cercetarilor, copii care mananca mai mult de 12 hot dog pe luna, prezinta un risc crescut cu de pana la 9 ori de a dezvolta leucemie. Alte cercetari au aratat ca daca tatal copilului a fost consumator obisnuit de hot dog inainte de conceptie exista riscul crescut ca fatul sa dezvolte probleme ale creierului si chiar tumori. Riscul este mai mic in cazul in care mama a fost consumatoare.

Nitrati in cremvusti


Sunteti ingrijorati? Chiar trebuie sa fiti!

Ce nu este in regula cu cremvustii?


Conform cercetarilor, nitritii care se gasesc in cremvusti, sunt responsabili pentru aparitia celulelor canceroase la copii.

Nitritii, in timpul procesului de fierbere a cremvustilor, se combina cu aminele care se gasesc in compozitia carnii si formeaza substante carcinogene. Se presupune ca asta se poate intampla chiar si in stomac in timpul procesului de digestie. Acesti compusi, cunoscuti ca fiind carcinogeni, sunt responsabili pentru aparitia cancerului la vezica, stomac, gura, creier si esofag.

Exista si legume care contin nitriti, cauzeaza si acestea cancer?


Da, intr-adevar, exista nitriti si in legume si in special in cele verzi cum sunt salata, telina, spanacul. Ceea ce impiedica formarea compusilor carcinogeni este prezenta vitaminelor C si D care inhiba procesul chimic care duce la formarea caelor compusi.

Toti cremvustii sunt nocivi? Nu! Nu toti cremvustii de pe piata contin nitriti. Datorita conditiilor moderne de refrigerare, nu se mai face exces de conservanti in care se regasesc si nitritii dar ei mai apar in colorantii care dau aspectul de proaspat.


Cum sa va protejati?


– cumparati cremvusti fara nitrati

– nu cumparati cremvusti care contin nitriti si nu lasati copii sa consume mai mult de 12 cremvusti pe luna.

– Reclamati la autoritati faptul ca acestia nu sunt etichetati ca fiind periculosi pentru consumul copiilor.

– Cercetati putin piata, informati-va si verificati ce cremvusti sunt buni de consum si verificat ce cremvusti se vand la scoala copiilor.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts