Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

24 martie 2017

O linguriță de ULEI DE MĂSLINE pe stomacul gol îți poate salva viața! Nu mai sta pe gânduri şi începe chiar de mâine dimineaţă acest tratament

Hipocrate a spus odată faptul că hrană noastră ar trebui să fie medicamentul nostru şi că unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face, ar fi să consumăm zilnic câte o linguriţă de ulei de măsline.






Ştiaţi că grecii consumă în medie 20 de litri de ulei de măsline pe an, comparativ cu doar 0.5 litri de persoană în România?

Pe lângă faptul că uleiul de măsline este una dintre cele mai bune surse de grăsimi mononesaturate, acest ulei este medicamentul absolut. A fost întotdeauna recunoscut că un ulei sănătos, însă acum, numeroase studii i-au consolidat acest titlu: Uleiul de măsline este medicamentul natural absolut, cu uimitoare beneficii asupra sănătăţii!

Uleiul de măsline este un adevărat medicament atunci când îl consumi pe stomacul gol

1. O linguriţă de ulei de măsline pe stomacul gol îţi protejează organismul împotriva cancerului.


Un compus găsit în uleiul de măsline poate accelera moartea celulelor canceroase. Uleiul de măsline este extrem de bogat în grăsimi mononesaturate şi încărcat cu puternici antioxidanţi. Componentele conţinute în uleiul de măsline au fost găsite a încetini creşterea tumorilor înţesutul mamar. Se pare că uleiul inhibă anumite proteine de care celulele canceroase au nevoie pentru a se dezvoltă. Uleiul de măsline protejează, de asemenea, ADN-ul nostru de la daunele cauzate de celulele canceroase nocive.

2. O linguriţă de ulei de măsline pe stomacul gol îţi întăreşte sistemul imunitar


Fiind un puternic antioxidant, uleiul de măsline consolidează şi protejează sistemul imunitar, contribuind astfel la întărirea organismului în lupta cu infecţiile.

3. O linguriţă de ulei de măsline pe stomacul gol îţi protejează inima


Într-un studiu de cercetare, cei care au folosit în mod regulat ulei de măsline atât pentru gătit câtşi că pansament, au avut un risc cu 41% mai mic de accident vascular cerebral, comparativ cu cei care nu au consumat deloc, ceilalţi factori fiind egali. În plus, uleiul de măsline conţine polifenoli, care ajută la menţinerea în limite normale a colesterolului.

4. O linguriţă de ulei de măsline pe stomacul gol reduce riscul apariţiei bolii Alzheimer


Unul dintre studiile publicate în revista Toxicologie şi Farmacologie, a găsit oleocanthal în uleiul de măsline, care inhibă acele proteine toxice ce blochează sinapsele pe hipocampus, adică primul semn de debut al bolii Alzheimer.

5. O linguriţă de ulei de măsline pe stomacul gol ajută la pierderea în greutate


S-a demonstrat faptul că uleiul de măsline creşte rată de oxidare a grăsimilor după ingestie. Acest lucru înseamnă că atunci când consumăm ulei de măsline dimineaţă pe stomacul gol, de fapt dăm startul arderii grăsimilor încă de la primele ore ale dimineţii.

Nu mai sta pe gânduri! Poţi începe chiar de mâine dimineaţă unul dintre cele mai simple şieficiente tratamente pentru menţinerea sănătăţii – o linguriţă de ulei de măsline pe stomacul gol!


Sursa: sanatatea.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts