Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

6 martie 2017

O indiancă de 51 de ani a descoperit secretul tinereţii. Anjula Devi ne arată si ne dezvăluie tainele sale!

La vârsta de 51 de ani, indianca Anjula Devi are aspectul fizic al unei femei mai tânără cu două decenii. Oricât ai căuta, nu vei găsi o femeie de peste 40 de ani care să nu-și dorească să arate ca și cum ar avea cu 20 de ani mai puțin.






Anjula Devi susține că a descoperit rețeta tinereții… în bucătăria tradițională indiană. Sau cel puțin rețeta aspectului tânăr, la vârste de peste 45 de ani. Fotografiile sale o dovedesc din plin!

În opinia Anjulei Devi „taina tinereții” este dieta. Și, în realitate, nu e niciun fel de taină, de vreme ce ea este dispusă s-o destăinuie, cu generozitate. Anjula este exemplul femeii care, având o viață plină, găsește vreme pentru toate. Și pentru familie, având doi băieți, dar și pentru afaceri.


Ingredientul de bază în rețetele Anjulei sunt legumele. Ea spune că, în prepararea bucatelor sale, evită cu strășnicie adaosurile neprielnice sănătății, cum ar fi conservanții. Pe lângă legume, multe din categoria verdețurilor, priceputa bucătăreasă recurge cu măiestrie la condimente, între care se numără muștarul, coriandrul, turmericul, chimenul, ardeiul, scorțișoara.

Condimentele au capacitatea de a întârzia îmbătrânirea. Pe seama folosirii lor în alimentație pune Anjula modul fenomenal în care arată ea, după cele peste cinci decenii de viață. Spune, cu privire la propria persoană, că reprezintă dovada cea mai bună că mirodeniile ne pot ajuta să ne menținem aspectul tânăr, în pofida trecerii anilor.

De altfel, în bucătăria indiană condimentele sunt folosite cu o măiestrie desăvârșită. În același timp, Ayurveda, medicina tradițională indiană, le prescrie ca mijloace de a echilibra funcționarea organismului și a-l ajuta să se adapteze mai bine la condițiile exterioare.

În vreme ce antioxidanții pe care îi conțin mirodeniile previn deteriorarea pielii supuse în permanență atacurilor radicalilor liberi, folosirea muștarului, coriandrului, turmericului, chimenului, ardeiului, scorțișoarei și a altor condimente acționează în direcția diminuării riscului de cancer și de afecțiuni cardio-vasculare. Anjula Devi susține că nu a luat niciodată medicamente pe bază de prescripție medicală.

Bucătăria indiană i-ar putea ajuta pe mulți dintre noi să se bucure de o mai bună sănătate, să-și îmbunătățească speranța de viață și chiar să întârzie procesele de îmbătrânire. Anjula a început să gătească încă de la 10 ani, alături de tatăl său. În timp, și-a elaborat propriul stil, fără a se îndepărta de specificul indian. Acum deține o școală de bucătărie orientală și o afacere în domeniul cateringului, prin ambele fiind promovată mâncarea tradițională indiană, în Marea Britanie.


Chimionul este un condiment util în eliminarea balonării, a problemelor digestive, precum și pentru stimularea imunității, în sezonul rece. Coriandrul are însușiri anti-bacteriene și un conținut sporit de fier.

Semințele de muștar brun sunt de folos femeilor ajunse la menopauză și încetinesc procesele de îmbătrânire. 

Ardeiul conține antioxidanți din belșug, dintre care nu lipsește nici vitamina C, cu toată mulțimea sa de beneficii.

Curcuma e de folos în ameliorarea durerilor de stomac, precum și la combaterea artritei. 

Scorțișoara e utilă în menținerea nivelului normal al glicemiei și colesterolului, în vreme ce cardamomul verde ameliorează constipația (ajutând astfel la evacuarea toxinelor) și ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Prin antioxidanții conținuți, condimentele ajută, atunci când sunt folositi frecvent în dietă, la menținerea aspectului tânăr al chipului și al trupului. Iar Anjula Devi ne-o dovedește, cu prisosință!
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts