Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

27 martie 2017

Mici dar puternice! Aceste seminţe vindecă răceala, scad colesterolul şi previn cancerul de sân și de colon

In jurul acestei mici seminte au exista numeroase mituri. Cel mai celebru este legat de proprietatile narcotice ale sale. Desi este adevarat faptul ca samanta cruda contine alcaloizi precum morfina, semintele coapte par a contine urme foarte mici care nu creaza dependenta. 






In cele ce urmeaza vom arunca o privire asupra principalelor beneficii pe care le ofera aceste seminte minune.

Inca din antichitate s-a dovedit faptul ca semințele de mac aduc numeroase beneficii organismului. Așa ca, din acest motiv, acestea au inceput sa fie utilizate și in medicina tradiționala.

Ar fi pacat ca noi sa nu le folosim pentru ca nu știm la ce ne pot ajuta. Citește și afla și tu ce proprietați miraculoase au semințele de mac.


Ce conțin semințele de mac


Specialiștii iți recomanda, daca acest lucru nu se intampla pana acum, sa incluzi semințele de mac in alimentația ta zilnica. Datorita conținutului bogat in vitaminele B3, B9, dar și de fier, calciu, magneziu, potasiu, zinc, si tocoferol, semințele de mac ajuta la prevenirea a multor afecțiuni.

Risc mai scazut de cancer la san


Semintele de mac sunt o sursa bogata de acid linoleic. Este binecunoscut faptul ca acest acid lupta impotriva afecțiunilor cardiovasculare, dar și a altor boli ale aparatului circulator. In plus, specialiștii atrag atenția ca uleiul din semintele de mac previne, dar și ajuta in tratarea cancerului de san și de colon.

Scad colesterolul rau


Pe de alta parte, semințele de mac scad colesterolul rau. Totodata, acestea sunt renumite pentru faptul ca sunt excelente sedative, datorita conținutului de magneziu, zinc, fier, cupru și iod.

Persoanele care au insomnii pot scapa de acestea, rapid, cu ajutorul unei lingurițe cu semințe de mac, luate zilnic, seara.


Vindeca raceala


De asemenea, semintele de mac ajuta și la vindecarea bolilor respiratorii. Amintim cateva dintre aceste tipuri de afecțiuni pe care le poți trata cu semințe de mac: astm, gripa, raceala, tuse. In aceste situații, cel mai indicat este sa consumi sirop facut din semințe de mac.

Spun stop durerilor de dinți


In plus, siropul din semințe de mac te poate ajuta sa scapi de durerile de dinți, dar și de durerile de urechi. E bine de știut și faptul ca semințele de mac sunt o sursa bogata de firbe. Din acest motiv, acestea sunt recomandate in caz de constipație.

Te scapa de anxietate


Semintele de mac sunt utilizare si in vindecare afectiunilor osoase si chiar a osteoporozei. Acestea ajut și la intarirea sistemului imunitar. Insa, beneficiile acestor semințe nu se opresc aici. Semințele de mac te scapa de anxietate și stres.

Sper ca te-am convins de beneficiile pe care aceste semințe le aduc organismului și ca se vor regasi in lista ta de cumparaturi.


Sursa: clicksanatate.ro
Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts