Sfatul Bun - Sănătate Zi de Zi

30 martie 2017

METODĂ JAPONEZĂ unică de TRATARE a tuturor BOLILOR doar printr-un simplu procedeu!

Picioarele suportă o mare presiune în timpul zilei. De cele mai multe ori, suferă de dureri de picioare femeile care poartă pantofi înalți. Masajul tălpilor este un remediu foarte eficient pentru relaxare, însă acesta nu are doar acest scop!







Conform principiilor reflexologiei, pe talpă sunt amplasate cele mai importante puncte care răspund de funcționarea corectă a întregului organism. O simplă masare a tălpilor vă va ajuta să uitați de multe dureri din diferite părți ale corpului! Datorită stimulării anumitor puncte are loc intensificarea circulației spre organele interne, iar acest fapt ajută la tratarea unui șir de afecțiuni.
Masajul picioarelor

Terminațiile nervoase sunt amplasate pe tălpi – cel mai de preț instrument pentru vindecare! În medicina orientală masajul tălpilor și a degetelor se consideră un panaceu. Dacă veți masa picioarele seara, vă veți simți mai bine și veți căpăta noi puteri, vă veți odihni mai bine și vă veți trezi ca nou.

Dacă veți masa vârfurile degetelor picioarelor, puteți trata durerile de cap și să stimulați activitatea creierului.

Zona din jurul degetelor mari de la picioare, vă va ajuta să ameliorați durerile de gât. Trebuie doar să masați intens.

Masajul în zona centrală a tălpii, ajută la tratarea afecțiunilor de plămâni, ușurează stările patologice în caz de astmă, ameliorează respirația dificilă.

Dacă masați zona mai jos de degetul mare a piciorului, pernuța, se va îmbunătăți sistemul cardio-vascular și veți ajuta inima să funcționeze ca ceasul.

Masajul părții interioare a tălpii, ameliorează durerile de ficat.

Durerile de spate se vor diminua dacă masați călcâiul.


Masajul reflexogen al tălpilor

Automasajul trebuie efectuat în fiecare seară înainte de somn. Încălziți tălpile, după care masați cu mișcări circulare, fricțiuni cu apăsări ușoare, neteziri și ciocăniri. Folosiți în timpul masajului oasele degetelor și pumnii. Folosiți ulei pentru masaj cu o picătură de ulei esențial pentru un efect de relaxare mai mare.

Atrageți o atenție sporită zonei care vă deranjează mai mult. Apăsați și eliberați pe rând acel punct timp de un minut. Dacă durerea se ameliorează, înseamnă că ați masat corect.

În cazul în care există procese inflamatorii acute și afecțiuni micotice ale tălpilor, acest masaj este interzis.


Capul

Masajul vârfurilor degetelor va înlătura durerile de cap și va acționa benefic asupra creierului.


Ochii

Masați zonele tălpii mai jos de degetele 2 și 3 pentru a relaxa ochii. Dacă veți masa aceste zone în mod regulat, vederea dvs se va ameliora.


Intestinul subțire

Masarea centrului tălpii va soluționa problema meteorismului și a constipației.


Plămânii

Pentru însănătoșirea și curățarea plămânilor se recomandă masarea zonei mai jos de degete. Acest procedeu este foarte folositor pentru fumători și foști fumători.


Șalele


Atrageți atenție acestei zone dacă suferiți de radiculită. Masajul călcâielor va ameliora durerile.


Gâtul

Durerile de gât sunt caracteristice pentru o treime din angajații ce muncesc în oficii. Acordați-vă puțină atenție, pentru a detensiona și a ameliora durerile de gât.


Inima

Pentru orice dereglare a ritmului cardiac sau disconfort în zona inimii, adresați-vă imediat medicului. Pentru profilaxie, masați zona corespunzătoare de pe talpă.


Genunchii

Durerea și oboseala de la genunchi poate fi îndepărtată prin masarea părții exterioare a călcâielor.


Stomacul

Apăsați pe zona de sus a tălpii pentru a avea o bună digestie. De asemenea, reflexoterapia este benefică pentru tratarea complexă a afecțiunilor gastro-intestinale.


Glanda tiroidă


Masați această zonă permanent, pentru a stimula funcționarea glandei tiroide.


Ficatul

Mențineți sănătatea ficatului prin masarea zonei respective de pe talpă.

Durerile de spate vor dispărea dacă veți menține activitatea organismului, veți fortifica sistemul nervos și, cel mai important, veți acorda doar 10 minute pentru masajul tălpilor.

Site-ul www.sfatulbun.com conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

Articole recente

recentposts

Articole interesante

randomposts